Više o suradnji s Tuzlom

Sadržaj

Više o suradnji s Tuzlom

GOSPODARSTVO

 • sudjelovanje na sajmovima Osijek EXPO i PROMO Tuzla.
 • Okrugli stol o malom i srednjem poduzetništvu 2005. u Osijeku
 • zajednički projekt «Stvaranje baze podataka za malo i srednje poduzetništvo Gradova Osijeka, Pečuha, Subotice i Tuzle»
 • partnerstvo u projektu LO.DE. (Vicenca, Padova, Tuzla, Subotica, Arad)

ŠPORT

 • Malonogometni turnir povodom Sv.Petra i Pavla od 2002.-2009. (Grad Osijek)
 • plivački susreti povodom Dana Grada Osijeka 2002.-2007.
 • plivački susreti u Tuzli
 • sudjelovanje na Skateing turniru u Osijeku 2003.-2007.
 • Kuglački turnir povodom Dana Grada Osijeka 2006., 2007., 2008.
 • suradnja izviđačkih klubova

ZAŠTITA OKOLIŠA

 • obrazovanje savjetnika za kompostiranje u Osijeku, financirano od strane švicarskih institucija (Tuzla, Osijek, Subotica)
 • projekt «Lokalna Agenda 21» (Pečuh, Subotica, Osijek i Tuzla 2003.-2004.) – projekt financiran od Građanskog pakta za Jugoistočnu Europu

KULTURA

 • suradnja KUD-ova i sudjelovanje na manifestacijama u Tuzli i Osijeku
 • Muzej Slavonije i Kantonalni muzej u Tuzli
 • Državni arhiv iz Osijeka i Arhiv tuzlanskog kantona
 • Večer grada Tuzle na 1. Filmskoj reviji dokumentarnog filma u Osijeku
 • protokolarni susreti delegacija Gradova Osijeka i Tuzla

Tijekom 2010. nastavljena je intenzivna suradnja Gradova Osijeka i Tuzle temeljem dogovorenog Plana aktivnosti u 2009. godini.

Gradonačelnik Osijeka boravio je u veljači 2010. kod svoga kolege gradonačelnika Tuzle g. Jasmina Imamovića. Tom su prigodom razgovarali o protekloj te budućoj suradnji.

Suradnja na gospodarskom planu nastavljena je predstavljanjem gospodarstva Tuzle na Međunarodnom sajmu obrtništva, graditeljstva i opreme EXPO 2010. koji se održao od 27.-30. svibnja 2010. Grad Tuzla je od Grada Osijeka, na bazi reciprociteta, dobio opremljen izložbeni prostore od po 12 četvornih metara na kojima je predstavljeno gospodarstvo i turizam. Uz nastup na Sajmu EXPO, predstavnici Tuzle, njihovi gospodarstvenici te predstavnici diplomatskih predstavništava u Republici Hrvatskoj sudjelovali su na jednodnevnom okruglom stolu pod nazivom „Mogućnosti ulaganja u grad Osijek“.

Državni Arhiv iz Osijeka je nastavio dugogodišnju suradnju s Arhivom iz Tuzle.

Udruga „Likar“ organizirala je Međunarodnu likovnu koloniju „Likar 2010.“ na kojoj su sudjelovali i predstavnici grada prijatelja Tuzle. Na Osječkom ljetu kulture 2010. svojim se umjetničkim programom predstavio i grad Tuzla (Bertolt Brecht: Malograđanska svadba, dramska predstava Narodno pozorište Tuzla i Tuzla u tranziciji, književni susret).

Tradicionalni Malonogometni turnir gradova prijatelja u Osijeku povodom sv. Petra i Pavla održan je od 25 – 27. lipnja 2010. godine u Osijeku uz sudjelovanje ekipe i iz grada prijatelja Tuzle.

Zamjenik gradonačelnika Ivan Vrdoljak sudjelovao je na Konferenciji o Europskoj povelji o zaštiti ljudskih prava u gradovima u Gradu prijatelju Tuzli u listopadu 2010. godine. Tom prigodom obilježeno je deset godina postojanja Europske povelje koja je usvojena u Saint-Denisu 2000. godine.

U 2010. svečano je obilježen i dan sv. Petra i Pavla kojom su prigodom u Osijeku boravile delegacije gradova prijatelja Grada Osijeka uključujući i predstavnike Grada Tuzle.

U studenome 2010. u Osijeku je održana dvodnevna Međunarodna konferencija mladih gradova prijatelja Grada Osijeka koju su organizirali Savjet mladih Grada Osijeka i Županijski savjet mladih, a na kojoj su sudjelovali i mladi grada Tuzle. Na konferenciji se raspravljalo o mogućim projektima suradnje mladih predstavnika gradova prijatelja Osijeka .

Grad Tuzla u 2011.godini sudjelovao je i kao izlagač na 19. sajmu Osijek Expo – Sajam graditeljstva i opreme, 12. Obrtnički sajam, 4. Sajam obrazovanja Expert 2011. i 15. Sajam automobila i prateće industrije – Motomobil

Za predstavnike gradova prijatelja Grada Osijeka, koji u Osijeku borave prigodom Dana zaštitnika grada Osijeka sv. Petra i Pavla (2011.) u Atriju Muzeja Slavonije priređen je tradicionalni svečani prijam. Od deset prijateljskih gradova, ovom su prigodom grad Osijek posjetili i predstavnici Tuzle.

U okviru projekta „Jačanje regionalne mreže interaktivnih otvorenih škola u zajednici kao generator pozitivnih društvenih promjena“, u listopadu 2011. je održan susret učenika i nastavnika osnovnih škola „Mladost“ Osijek i „Miladije“ Tuzla. Projekt je realiziran u suradnji s međunarodnim udruženjem „Interaktivne otvorene škole“ i pod pokroviteljstvom MZOŠ RH, a tijekom susreta bila je održana i prezentacija međuškolskog projekta „Naše vode“.
Tom prigodom u Gradskoj upravi predstavnike OŠ “Mladost” i njihove goste iz Tuzle primila je zamjenica gradonačelnika Danijela Lovoković.

Skip to content