Povjerenstvo za OSI

Sadržaj

Povjerenstvo za OSI

Gradsko vijeće Grada Osijeka donijelo je Program osiguranja pristupačnosti za osobe s invaliditetom u gradu Osijeku za razdoblje od 2010. do 2015. godine kojim su utvrđene aktivnosti, poslovi i djelatnosti iz Programa od značaja za rješavanje svakodnevnog življenja osoba s invaliditetom i njihovog uključivanja u zajednicu na području grada Osijeka.

Gradonačelnik Grada Osijeka osnovao je Povjerenstvo za osobe s invaliditetom grada Osijeka. Osnovna zadaća Povjerenstva, stručne radne skupine, je koordiniranje, poticanje i praćenje provođenja mjera i aktivnosti pristupačnosti, pružanja stručne i savjetodavne pomoći nositeljima i suradnicima provođenja mjera i aktivnosti pristupačnosti, odnosno gradskim upravnim tijelima, ustanovama i trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Osijeka.

Sukladno navedenom, Povjerenstvo je pokrenulo projekt da se na internetskim stranicama Grada Osijeka otvori link pod nazivom „Prije i poslije“ kako bi se kratkim prikazom u slici i riječi približilo građanima ono što grad Osijek čini s ciljem da se osobama s invaliditetom osiguraju jednake mogućnosti te pravo na dostojanstven život.

Strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe sa invalititetom na području grada Osijeka za razdoblje od 2011. do 2015. možete pogledati ovdje.

Prezentacije vezane za OSI možete pogledati OVDJE.

30.07.2019

Osijek izvrstan domaćin Svjetskog kupa u streljaštvu za osobe s invaliditetom

Grad Osijek bio je domaćin IPC Svjetskog kupa u streljaštvu za osobe s invaliditetom koje je održano na streljani Pampas i u NSD Gradski vrt. Na prvenstvu se natjecalo oko 500 natjecatelja iz čak 50 zemalja svijeta čime se Osijek pozicionirao na karti svjetskog streljaštva.

 

Opširnije...

11.07.2019

Osijek domaćin IPC Svjetskog kupa za osobe s invaliditetom

U Osijeku će se od 25. do 30. srpnja 2019. održati IPC Svjetski kup za osobe s invaliditetom. Organizator natjecanja je Građansko streljačko društvo „Osijek 1784“ koje iza sebe ima organizaciju već četiri europska prvenstva te dva svjetska kupa za osobe s invaliditetom.

Opširnije...

Gradske informacije

Naziv:

Grad Osijek

Sjedište:

F. Kuhača 9
31000 Osijek

Gradonačelnik: Ivan Radić, mag.oec.
Predsjednik Gradskog vijeća: Prof.dr.sc. Tihomir Florijančić
Kontakt:

Telefon: (031) 229 229

Skip to content