Osijek izvrstan domaćin Svjetskog kupa u streljaštvu za osobe s invaliditetom

Objavljeno: 30.07.2019

Grad Osijek odlično je odradio još jedno domaćinstvo velikog sportskog natjecanja. Ovoga puta riječ je o IPC Svjetskom kupu za osobe s invaliditetom. Organizator natjecanja je Građansko streljačko društvo „Osijek 1784“ koje iza sebe ima organizaciju već četiri europska prvenstva 1985., 2009, 2013., 2019. te dva svjetska kupa za osobe s invaliditetom 2015. i 2017. godine.

Natjecanje se održavalo na streljani Pampas (MK oružje i para trap) kao i u dvorani Gradski Vrt (zračno oružje). Organizacija Prvenstva u Osijeku je posebna po tome što se prvi put održalo natjecanje za strijelce u svim disciplinama za osobe s invaliditetom – u zračnom i malokalibarskom oružju (puška/pištolj), para trapu te posebnom natjecanju za osobe s oštećenjem vida.

Na Svjetskom kupu u Osijeku nastupalo je čak 500 natjecatelja iz 50 zemalja svijeta, a natjecanje ima posebnu važnost budući da će se na njemu marljivo skupili bodove za plasman na Svjetsko prvenstvu u Sydneyu koje će se održati u listopadu ove godine.

Prvi natjecateljski dan bio je u četvrtak, 25. srpnja, a zatvaranje turnira na rasporedu je u utorak 30. srpnja dodjelom medalja u kategorijama mješoviti timovi puška 10 metara i mješoviti timovi 10 metara pištolj.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš uručila je jučer, 29. srpnja 2019. medalje u osam kategorijama. Riječ je o pobjednicima mješovitog natjecanja puškom na 50 metara pojedinačno i ekipno, zračni pištolj na 10 metara pojedinačno i ekipno muškarci i zračni pištolj na 10 metara pojedinačno i ekipno žene. Grad Osijek je ponovno pružio financijsku i organizacijsku pomoć u organizaciji, a nastavit će je pružati i dalje s ciljem razvoja Osijeka kao atraktivnog sportskog odredišta i grada punog talentiranih sportaša poznatog po odličnom domaćinstvu i gostoljubivosti.

Skip to content