15.10.2019 - Socijalna skrb i zdravstvo

Obilježen Međunarodni dan bijelog štapa

U akciji Prošetajmo zajedno, održanoj prigodom Međunarodnog dana bijelog štapa sudjelovala je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš

Opširnije...

15.10.2019 - Socijalna skrb i zdravstvo

Plan provedbe obvezne preventivne deratizacije na području grada Osijeka- jesenski tretman/2019. za period od 14. do 19. listopada 2019.

Sanitacija Osijek će započeti sa sustavnom deratizacijom na području Josipovca i Višnjevca u tjednu od 14. do 18. listopada 2019.

Opširnije...

01.10.2019 - Socijalna skrb i zdravstvo

Međunarodni dan starijih osoba

“Starost je kao penjanje na planinu: što se više penjete, sve ste umorniji i bez daha. Ali, koliko se vaš vidik proširio!” – Ingrid Bergman

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. rezolucijom 45/106, da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima. Međunarodni dan starijih osoba obilježava se od 1991. svake godine 1. listopada.
Zahvaljujemo svima koji svakodnevno pružaju podršku starijim osobama te im na taj način omogućavaju dostojanstveno starenje. Našim starijim sugrađanima, uz želju da aktivno sudjeluju u svim područjima našeg života ovim putem čestitamo Međunarodni dan starijih osoba.
Svojim djelovanjem oblikovali ste našu prošlost, obilježili sadašnjost i izgradili temelje za budućnost. Hvala vam!

Opširnije...

23.09.2019 - Socijalna skrb i zdravstvo

Tjedan filantropije 2019. u Osijeku

Zaklade Slagalica i Srce grada Osijeka u suradnji s Fondacijom tuzlanske zajednice, postavile izložbu o povijesti filantropije u Osijeku i Tuzli.

Opširnije...

19.09.2019 - Socijalna skrb i zdravstvo

Tjedan filantropije u Osijeku

Filantropskim aktivnostima do građanskog aktivizma, solidarnosti i ulaganja u razvoj zajednice.

Opširnije...

19.09.2019 - Socijalna skrb i zdravstvo

„Inclusive Community“ – projekt podizanja razine socijalnih usluga

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš predstavila je s projektnim partnerima ,,Inclusive Community”, prekogranični projekt u okviru natječaja INTERREG IPA CBC program Hrvatska-Srbija 2014.-2020.

Opširnije...

30.07.2019 - Povjerenstvo za OSI

Osijek izvrstan domaćin Svjetskog kupa u streljaštvu za osobe s invaliditetom

Grad Osijek bio je domaćin IPC Svjetskog kupa u streljaštvu za osobe s invaliditetom koje je održano na streljani Pampas i u NSD Gradski vrt. Na prvenstvu se natjecalo oko 500 natjecatelja iz čak 50 zemalja svijeta čime se Osijek pozicionirao na karti svjetskog streljaštva.

 

Opširnije...

1 2 3 6
Veličina slova