Suradnja s Ploiestijem

Sadržaj

Suradnja s Ploiestijem

GOSPODARSTVO
Sudjelovanje gospodarstvenika Ploiestija na sajmu EXPO 1999. u Osijeku. Prigodom boravka organizirani su susreti i razgovori s gospodarstvenicima u HGK.

ŠPORT
Sudjelovanje na Malonogometnom turniru u Osijeku povodom Dana sv. Petra i Pavla 2002., 2004.,2008. i 2009.

KULTURA
Sudjelovanje solističkog umjetnika osječkog Akademskog zbora na Međunarodnom solističkom festivalu 2004. u Ploiestiju.
Sudjelovanje Berislava Jerkovića na Međunarodnom natjecanju u pjevanju «Eugenia Moldoveanu» 2003. godine.
Susret “Lory Wallfisch” međunarodnog natjecanja u sviranju klavira koje je održano od 5.-8. svibnja 2003. godine u Ploiestiju. Na temelju preporuke profesora Damira Sekošana i profesora Vladimira Krpana s Muzičke akademije u Zagrebu, Osječanin Atila Mesarić, izuzetno darovit student I. godine, sudjelovao je na tom natjecanju.

Pod pokroviteljstvom Grada Ploiestija organizirana je IV. Međunarodna kreativna likovna kolonija “Dan Platon” u Breazi, pokrajini Prahova od 17. do 30. srpnja 2009. uz sudjelovanje 15 grafičkih umjetnika. Osijek je predstavljala Lana Ključarić.

Tijekom 2010. nastavljena je intenzivna suradnja gradova Osijeka i Ploiestia.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo boravio je u nastupnom posjetu u gradu prijatelju Ploiestiju.

Na Osječkom ljetu kulture 2010. svojim umjetničkim programom predstavio se i grad Ploiesti (Gabriel Apostol/Carlo Collodi: PINOCCHIO, lutkarska predstava, Lutkarsko kazalište Ploiesti.

Tradicionalni Malonogometni turnir gradova prijatelja u Osijeku povodom sv. Petra i Pavla održan je od 25 – 27. lipnja 2010. godine u Osijeku uz sudjelovanje ekipe iz grada prijatelja Ploiestia.

U studenome 2010. u Osijeku je održana dvodnevna Međunarodna konferencija mladih gradova prijatelja Grada Osijeka koju su organizirali Savjet mladih Grada Osijeka i Županijski savjet mladih, a na kojoj su sudjelovali i mladi grada Ploiestija. Na konferenciji se raspravljalo o mogućim projektima suradnje mladih predstavnika gradova prijatelja grada Osijeka.

Skip to content