Više o Pforzheimu

Sadržaj

Više o Pforzheimu

Na samom spoju između Schwarzwalda, Kraichgaua i Stromberga smješten je grad zlata – Pforzheim. Kao poveznica između Karlsruhea i Stuttgarta, Pforzheim postaje jednom od najatraktivnijih odredišta Baden-Württemberga.

Pforzheim je političko, gospodarsko i kulturno sjedište regije Sjevernog Schwarzwalda te preuzima brojne obveze i funkcije koje su od važnosti ne samo za grad, nego i šire. Kao visokovrijedni životni prosto za preko 116.000 stanovnika, Pforzheim – grad zlata, ima puno toga za ponuditi. Osim mnogobrojnih športskih objekata, te objekata za slobodne aktivnosti, Pforzheim ima visoku školu koja je u međunarodnim vodama visoko pozicionirana, škole svih usmjerenja, dječje vrtiće te bolnice.
Pforzheim ujedno nudi izuzetne mogućnosti shoppingiranja kao i bogati kulturni život.

Niti jedan drugi grad u Njemačkoj nije toliko povezan s poviješću nakita i satova, kao grad zlata. Bez obzira na promjene u gospodarskim strukturama, Pforzheim je do današnjega dana ostao centrom industrije nakita i satova te uživa međunarodni glas kao metropola nakita.

Stoga, Pforzheim predstavlja gospodarsko sjedište usmjereno k budućnosti, posebice orijentirano na obradu metala, plemenitih metala, strojarstvo, preciznu mehaniku, znanstvene i informatičke usluge, tiskarstvo, inovacije i sve ga to čini atraktivnim odredištem za domaća kao i strana poduzeća.

Skip to content