Zajednički savjetodavni odbor RH-EU Odbora regija

Sadržaj

Zajednički savjetodavni odbor RH-EU Odbora regija

Zajednički savjetodavni odbor je viši i formalniji stupanj suradnje lokalnih i regionalnih vlasti u Republici Hrvatskoj s kolegama iz Europske unije, od dosadašnje Radne skupine za Hrvatsku Odbora regija, a njegovo je osnivanje krajem prošle godine podržala i Vlada Republike Hrvatske. U Zajedničkom savjetodavnom odboru hrvatska i europska strana sudjeluju ravnopravno, jednakim brojem predstavnika i zajedničkim dogovorom o dnevnom redu sastanaka. Svaka strana broji 11 stalnih članova i zamjenika, a hrvatska delegacija okupit će 5 župana, 4 gradonačelnika i 2 načelnika.

Cilj Zajedničkog savjetodavnog odbora razmjena je iskustava između predstavnika lokalnih i regionalnih vlasti u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji. Dijalog s partnerima u Europskoj uniji pomoći će hrvatskim lokalnim i regionalnim vlastima da se što bolje pripreme za provedbu pravne stečevine Europske unije nakon što Republika Hrvatska postane punopravna članica, tim više što se gotovo 2/3 europskog zakonodavstva provodi upravo na tim razinama vlasti.

Aktivnosti Zajedničkog savjetodavnog odbora planiraju se do završetka pregovora Republike Hrvatske za punopravno članstvo u Europskoj uniji. U 2010. godini planira se održavanje dva sastanka krajem ožujka ili početkom travnja u Bruxellesu i sljedećeg u drugoj polovini godine u Dubrovniku.

Gradske informacije

Naziv:

Grad Osijek

Sjedište:

F. Kuhača 9
31000 Osijek

Gradonačelnik: Ivan Radić, mag.oec.
Predsjednik Gradskog vijeća: Prof.dr.sc. Tihomir Florijančić
Kontakt:

Telefon: (031) 229 229

Skip to content