Javni natječaj za kreditiranje poduzetnika iz Programa “Kreditom do uspjeha 2014.”, Mjera 1 “Kreditom do konkurentnosti“

Sadržaj

Javni natječaj za kreditiranje poduzetnika iz Programa “Kreditom do uspjeha 2014.”, Mjera 1 “Kreditom do konkurentnosti“

Grad Osijek zaključio je s Osječko-baranjskom županijom Sporazum o načinu i kriterijima provedbe kreditiranja poduzetništva na području Grada Osijeka po Programu poboljšanja kreditiranja poduzetništva i obrta Mjera 1 “Kreditom do konkurentnosti“.

Grad se obvezao subvencionirati kamatu na poduzetničke kredite s 1 (jednim) postotnim poenom za namjenu kredita vezanu uz obavljanje proizvodne i uslužne djelatnost.

Korisnici kredita su mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva i to: trgovačka društva
(d.o.o. i j.d.o.o.) i obrti, te profitne ustanove, a koji ulažu na područje grada Osijeka bez obzira na sjedište/ prebivalište.

Najniži iznos kredita je 100.000,00 kuna, a najviši iznos 5.000.000,00 kuna.

Namjena kredita je za kupnja, izgradnja, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata (stanovi isključeni), kupnja nove opreme ili pojedinih dijelova nove opreme, obrtna sredstva do 20% (za projekt iz uslužne djelatnosti) i do 30% (za projekt iz proizvodne djelatnosti) iznosa ukupno odobrenog kredita (krediti se ne odobravaju za refinanciranje postojećih kredita, odnosno zatvaranje postojećih obveza prema bankama ili drugim kreditnim/financijskim institucijama).

Sve ostale informacije i potrebne podatke o ovo kreditnoj liniji zainteresirani poduzetnici mogu pronaći ovdje:

http://www.obz.hr/hr/index.php?tekst=101

Veličina slova