IT Park Osijek

Povezane organizacijske jedinice

Sadržaj

IT Park Osijek

Poduzetnička zona „IT park“ Osijek je specijalizirana mikro gospodarska zona. Namijenjena je tvrtkama koje posluju u sektoru Informacijskih Tehnologija (IT).

Nalazi se u širem centru grada i kvalitetno je prometno povezana- neposredno uz zonu postoji javni prijevoz (tramvaj, biciklistička i pješačka staza), a zona se nalazi uz jednu od glavnih gradskih prometnica koja je neposredno povezana sa južnom obilaznicom.

Na prostoru od oko 26.000 m2 komunalno i infrastrukturno će se urediti 10 parcela, veličina od 1200 do 2300 m2. Prema GUP-u izgrađenost površine je do 60% te je dozvoljeno graditi objekte do 6 etaža, odnosno do koeficijenta iskorištenosti kis=3,0. Raspisivanje Javnog natječaja za korisnike IT parka je u siječnju 2019.godine, a korisnicima su kroz Program poticaja i olakšica namijenjene brojne pogodnosti.

Grad Osijek želi biti regionalno središte IT industrije, a cilj Poduzetničke zone „IT park“ je stvoriti konkurentno poslovno okruženje koje će osigurati rast i razvoj IT sektora, privući domaće i inozemne ulagače te dodatno potaknuti gospodarski razvoj Grada.

GRAFIČKI PRIKAZ (Izvod katastarskog plana) čestica/ nekretnina u Poduzetničkoj zoni „IT park“

TABLIČNI PRIKAZ čestica/ nekretnina u Poduzetničkoj zoni „IT park“

GRAFIČKI PRIKAZ (u boji) čestica/ nekretnina u Poduzetničkoj zoni „IT park“

Skip to content