Vežite se! Kulturni centar Osijek pokreće projekt “Kultura na kotačima”!

Objavljeno: 23.04.2020

Nakon programskog okvira “Minuta za kulturu”, Kulturni centar Osijek pokreće još jedan zanimljiv projekt. U suradnji s Gradom Osijekom od danas započinje „Kultura na kotačima”. Iz naziva projekta može se zaključiti kako je cilj održavanje niza kratkih kulturnih sadržaja u raznim gradskim četvrtima i omogućiti građanima Osijeka da u ovim programima sudjeluju sa svojih prozora i balkona, odnosno u skladu s propisanim mjerama socijalnog distanciranja.

U program „Kultura na kotačima” uključile su i ostale gradske kulturne institucije, poput Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek te Gradske galerije Osijek.

Ovim programom Grad Osijek želi izraziti zahvalnost građanima Osijeka na ozbiljnom i dosljednom provođenju svih propisanih mjera Stožera civilne zaštite, a kulturne institucije ovim programom žele dovesti što više kulturnog sadržaja do svoje publike u okolnostima pandemije.

Programi kreću danas, 23. travnja nastupom osječkog gitarista Ivana Kovačevića za stanovnike Vijenca Ivana Meštrovića i Sjenjaka. Na prvoj „vožnji” “Kulturom na kotačima” povest će se i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Raspored programa u prvoj fazi projekta je sljedeći:
Četvrtak 23.04. – 19:30 Vijenac Ivana Meštrovića ; 20:00 Sjenjak : Ivan Kovačević, gitara (program KC Osijek)
Petak 24.04. – 19:30 Vijenac Murse; 20:00 Jug II : Red Roosters (program KC Osijek)
Subota 25.04. – 19:30 Retfala-Žuto naselje; 20:00 Bosutsko : Program solista opere HNK u Osijeku
Nedjelja 26.04. – 19:30 Blok centar II ; 20:00 Gornjodravska obala : Program solista opere HNK u Osijeku
Ponedjeljak 27.04. – 19:30 Vijenac Petrove gore ; 20:00 Vijenac Gorana Zobundžije : Poezija na brzaka (Program GISKO-a)

Vežite se!
Kultura stiže u osječke gradske četvrti!

Skip to content