Veleposlanik Sjeverne Makedonije u RH, NJ. E. Milaim Fetaia u nastupnom posjetu Osijeku

Objavljeno: 25.06.2021

U četvrtak, 24. lipnja, zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin upriličio je prijam dobrodošlice za veleposlanika Sjeverne Makedonije u RH, NJ. E. Milaim Fetaia, g. Borisa Trajanovskog, predsjednika MKD „Braća Miladinovci“, g. Dragoljuba Siljanoskog, predstavnika makedonske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije i gđu Jagodu Trenesku Cvetičanin, predstavnicu makedonske nacionalne manjine Grada Osijeka. Predstavnici makedonske nacionalne manjine istaknuli su kako su ponosni živjeti i raditi u gradu koji je uvijek bio multinacionalan te zahvalili svima iz Grada Osijeka koji su tijekom zadnjih godina pokazali veliki interes, pomoć i potporu u njihovu radu.
Gospodin Boris Trajanovski podsjetio je sve prisutne na veliki značaj i ulogu biskupa Josipa Jurja Strossmayera na izgradnji odličnih odnosa s makedonskom nacionalnom zajednicom, koji se njeguju još i danas.
Glavni program održan je u Staroj pekari gdje je obilježeno 160 godina zbornika braće Miladinovci, kako i sami kažu “prvog traga njihove pisane riječi”. Time je odano priznanje makedonskoj kulturi, jeziku i običajima i ljudima koji ih čuvaju i prenose s koljena na koljeno.
Sukladno riječima zamjenika osječkog gradonačelnika, trenutna suradnja će se nastaviti na obostrano zadovoljstvo i korist.

Skip to content