Uspješno završen OLJK 2017

Objavljeno: 20.07.2017

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš zajedno sa članovima Organizacijskog odbora održala je završnu konferenciju za novinare u Galeriji Waldinger prigodom zatvaranja ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture.

Zamjenica sa zadovoljstvom ističe da je 17. po redu Osječko ljeto kulture, u 14 dana na 17 lokacija uz 41 program i 10.480 posjetitelja uspješno provedeno.

Programi OLJK-a sve ove godine doprinose podizanju kulturnog života grada, povećanju njegove međunarodne vidljivosti, potiču gospodarske i turističke aktivnosti, kao i opći razvoj grada, te mijenjaju njegov imidž i čine ga prepoznatljivim na domaćoj, europskoj i međunarodnoj razini. Ponosni smo da su i ove godine, svi domaći i strani umjetnici otišli zadovoljni i sretni iz Osijeka. A velika posjećenost svih programa svjedoči i potpori publike, kojoj je ova manifestacija u prvom redu i namijenjena.

Po završetku ovog 17. po redu OLJK-a zahvala ide svim gostujućim izvođačima koji su donijeli dašak svoje kulture i svojim umjetničkim izričajem uveličali našu manifestaciju. Posebna zahvala na suradnji i podršci našim osječkim ustanovama u kulturi: HNK u Osijeku, Dječjem kazalištu, GISKU, Gradskim galerijama Osijek, Muzeju likovnih umjetnosti i Muzej Slavonije te podršci gospodarstvenih čimbenika grada Osijeka, Sveučilišta J. J. Strossmayera te udrugama u kulturi i samostalnim umjetnicima kao i svima koji su sudjelovali u organizaciji ove manifestacij, a koja već 17 godina otvara vrata grada umjetnicima i kulturi i dolazi „na prag“ sugrađana kao i svih drugih posjetitelja.

Posebna zahvala i svim posjetiteljima OLJK-a bez kojih ova manifestacija ne bi niti poprimila odlike koje danas ima, a ovdje ne treba zaboraviti ni gradove prijatelje Grada Osijeka koji su vjerni posjetitelji ove manifestacije svih ovih godina, kao i gradove šire regije s kojima se isto tako ostvaruje uspješna suradnja. Sve to, kao i izuzetno afirmativna podrška medija, čini OLJK važnim čimbenikom u cjelokupnoj kulturi grada Osijeka.

Romana Radić

Skip to content