U osječkom Muzeju Slavonije otvorena humanitarna izložba Stephana Lupina za raseljenu djecu iz Ukrajine

Objavljeno: 06.04.2022

U Muzeju Slavonije otvorena je humanitarna izložba proslavljenog hrvatskog umjetnika Stephana Lupina “Umjetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti”, a kojom će se prikupljati novčanih sredstava za potrebe integracije i socijalnog uključivanja raseljene djece iz Ukrajine smještene na području grada Osijeka.

-Trenutačno u Osijeku i okolici boravi 93 ukrajinske djece koji su zahvaljujući i naporima Grada Osijeka integrirani u sve one tokove koja su djeci potrebna. Od integracije u nastavu u osnovnim školama do vrtićke skupine u našem Kulturnom centru, pa sve do predstava u našem Dječjem kazalištu koje uz uređaje za prevođenje omogućava najmlađima da uživaju i u kulturnim sadržajima – istaknuo je predsjednik osječkog Gradskog vijeća Vladimir Ham u svom pozdravnom govoru.

Pomoći se može od 05. travnja do 18. svibnja uplatom novčane donacije na za ovu humanitarnu akciju posebno otvoren račun kod Hrvatske poštanske banke:
IBAN: HR7623900011500227469 SWIFT/BIC:HPBZHR2X
Model:00
Opis plaćanja: Za djecu iz Ukrajine

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek prikupljenim će sredstvima nabaviti opremu za vrtiće, škole i izvanškolske aktivnosti raseljene djece iz Ukrajine smještene na području Osijeka.

Skip to content