SVEČANO OBILJEŽENO 100 GODINA POSTOJANJA GLAZBENE ŠKOLE FRANJE KUHAČA OSIJEK

Objavljeno: 22.11.2021

Zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković sudjelovala je u programu obilježavanja obljetnice kontinuiranoga rada Glazbene škole u Osijeku i 190 godina glazbenoga školstva u Osijeku.

Crnković naglašava da smo ponosni što Osijek ima ovako renomiranu ustanovu kao što je Glazbena škola Franje Kuhača,  a koja obilježava 100 godina svoga postojanja dok se glazbeno školstvo u Osijeku održava od davne 1831. godine, dakle 190. godina. Tijekom dugogodišnjeg rada škola je stvorila mnoge umjetnike iz svijeta klasične, jazz i zabavne glazbe.

To trajno unapređivanje i mogućnosti umjetničkog obrazovanja mladih koji će upravo ovdje započeti priču svojih glazbenih postignuća, na najljepši mogući način predstavlja naš grad tuzemnoj i  inozemnoj javnosti, dodaje Crnković.

Svake se školske godine u Glazbenu školu u programe osnovne glazbene i plesne i srednje glazbene škole upiše 450 učenika. S tim učenicima predano i kvalitetno radi 60-ak nastavnika, a rezultati uloženog truda i rada oživotvoreni su brojnim nagradama osvojenim na regionalnim (županijskim), državnim i međunarodnim natjecanjima.

Skip to content