RT-RK – budućnost u Osijeku

Objavljeno: 06.03.2018

Osječka podružnica ove tvrtke sa sjedištem u Novom Sadu, zapošljava 78 mladih stručnjaka čiji prosjek godina ne prelazi 29.
Uska suradnja s osječkim FERIT-om omogućuje “proizvodnju” kadrova koji niti dana ne čekaju na posao, već naprotiv, tijekom studiranja imaju osigurano mjesto u ovoj tvrtki, koja je do sada stipendirala 92 studenta te zaposlila 42 stipendista. Godišnje stipendiraju 20-ak studenata pripremajući ih u tom razdoblju za svjetsko tržište rada, a ne samo lokalno, čime nakon obuke dobivaju vrhunske stručnjake. RT-RK tvrtka je koja se bavi razvojem softvera kao i ponudom vlastitih softverskih rješenja s fokusom na područje multimedije, komunikacija i softvera za automobilsku industriju, tzv. automotiv softvera (ili autopilota koji omogućava upravljanje vozilom bez sudjelovanja vozača) čiji su inženjeri trenutno najtraženije zanimanje u svijetu. Ova tvrtka danas zapošljava ukupno 700 stručnjaka iz područja informacijskih tehnologija, dijelom u svom sjedištu u Novom Sadu, a dijelom u odjelima u Beogradu, Banja Luci i Osijeku, što ju čini jednom od najvećih tvrtki za razvoj softverskih rješenja u regiji jugoistočne Europe. – objasnio je direktor tvrtke Zvonimir Kaprocki. Preselivši se u Osijek, pronašao je svoje “ugodno mjesto za život” u kojem se još uvijek osjeća utjecaj austro-ugarske povijesti i kulture, kako sam kaže, pronalazeći i niz temeljnih poveznica i sličnosti mentaliteta između Osijeka i Novog Sada.
O višegodišnjoj plodnoj suradnji FERIT-a i ove tvrtke svjedočio je i dekan prof.dr.sc. Drago Žagar, a same pohvale ovom novootkrivenom gospodarskom dragulju u srcu Osijeka uputio je, tijekom današnjeg posjeta, i gradonačelnik Ivan Vrkić poručivši “Svijet se ne osvaja odlaskom u svijet već se osvaja ovdje, u Osijeku, gradu koji segmente budućnosti već ima u svom gnijezdu”.

Skip to content