Rimac Automobili u Osijeku

Objavljeno: 26.01.2018

Velika i važna stvar, kako za Fakultet, tako i za Rimac Automobile, ali svakako i za Osijek je otvaranje razvojnog centara ove tvrtke, poznate po uspjehu temeljenom na inovacijama, istraživanjima, naprednim tehnologijama i iznimno mladom timu.
Broju od 300-njak zaposlenih u ovoj tvrtki pridružit će se i nova radna mjesta koja se popunjavaju u Osijeku. Inženjerski razvojni ured u početku će zapošljavati 12-ak inženjera, a vremenom će se taj osječko-internacionalni tim značajno proširiti kadrom koji će izaći s osječkog FERIT-a.
Projekt su danas gradonačelniku predstavili Matija Gracin, direktor razvojnih komponenti Rimac Automobila zajedno s prodekanom FERIT-a Krunom Miličevićem i Draganom Vulinom, predsjednikom Skupštine OBŽ, gradskim vijećnikom i asistentom na Katedri za električne strojeve i energetsku elektroniku.
Naš grad su odabrali s namjerom, jer žele i svojim primjerom pokazati da je Osijek grad koji ima potencijal. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što postoje ljudi i tvrtke koji ne podliježu predrasudama, nego na temelju realne situacije promišljeno donose poslovne odluke. U Gradskoj upravi i meni osobno imat će apsolutnu potporu, što znači da ćemo učiniti sve potrebno kako bi njihove poslovne ideje i projekti u Osijeku dobili plodno tlo za razvoj i realizaciju.- poručio je gradonačelnik. U skladu s tim na samom sastanku uspostavljena je i suradnja na operativnoj razini, kako ne bi bilo nikakve zapreke što skorijoj realizaciji ovog projekta.

Skip to content