Kako ostvariti novčanu pomoć Grada Osijeka za opremu novorođenog djeteta?

Novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta ostvaruje jedan od roditelja novorođenog djeteta pod uvjetom:

1. da ima neprekidno prijavljeno prebivalište u Gradu Osijeku najmanje devet mjeseci neposredno prije rođenja djeteta i
2. da novorođeno dijete ima neposredno nakon rođenja prvo prijavljeno prebivalište na području Grada Osijeka.

Visinu novčane pomoći za opremu novorođenog djeteta utvrđuje, za svaku godinu, Gradonačelnik posebnim aktom.

Slijedom navedenoga, od 1. travnja 2021. roditelji mogu zahtjev na novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta podnijeti:
– prilikom prijave novorođenog djeteta u Matični ured, u kojem slučaju će matičar upoznati roditelje s pravom na ostvarivanje jednokratne novčane pomoći te, ukoliko ispunjavaju uvjete, putem aplikacije e-Novorođenče proslijediti Gradu Osijeku zahtjev na rješavanje
– prijavom u sustav e-Građani, kroz uslugu e-Novorođenče.

Visina novčane pomoći za opremu novorođenog djeteta Grada Osijeka iznosi 350,00 € jednokratno. Iznimno, visina novčanog za opremu novorođenog djeteta iznosi 400,00 € jednokratno za novorođeno dijete roditelja koji je korisnik zajamčene minimalne naknade. Rok za podnošenje zahtjeva na novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta Grada Osijeka je godinu dana od dana rođenja djeteta.

Pored ove nove mogućnosti, roditelji i dalje mogu zahtjeve podnositi i osobno u Upravnom odjelu za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo na adresi Osijek, Ruđera Boškovića 1.
U slučaju pitanja ili nejasnoća roditelji se mogu javiti Upravnom odjelu za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka na brojeve telefona 229-102, 229-107 ili uputiti email na adresu bebe@osijek.hr.

Detaljnije o usluzi e-Novorođenče na stranici Ministarstva pravosuđa i uprave: https://www.uprava.gov.hr/e-novorodjence/14881

Skip to content