Otvorena izložba „Budi uzor/Inova“

Objavljeno: 09.11.2017

Glavni organizator izložbe je TERA Tehnopolis d.o.o., uz suorganizaciju Saveza hrvatskih inovatora, Hrvatske udruge inovatora-poduzetnika i Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, na kojoj se predstavlja više od 500 sudionika iz više od 15 država sudionica.
U sklopu izložbe se održava i Smotra poduzetničkih potpornih institucija te Smotra obrazovnih institucija. od među kojima HAMAG-BICRO – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, Europe Direct Osijek, Poduzetnički inkubator BIOS, Centar za poduzetništvo Osijek, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Prva privatna gimnazija u Osijeku GAUDEAMUS, Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka i Ljetna škola elektronike iz Rijeke.
“Grad Osijek je grad pametnih ljudi koji svojom kreativnošću, znanjem i vještinama, uz potporu Gradske uprave kao partnera koji će im osigurati umreženu infrastrukturu i usluge, mogu stvoriti bolju kvalitetu života za sve. I Grad svakodnevno radi na tome. Osječki ICT sektor u samom je vrhu RH baš kao i projekt razvrstavanja otpada kao jednog od načina smanjenja onečišćenja okoliša, a povećanje energetske učinkovitosti uvođenjem inovativnih rješenja u građevinarstvu implementirano u svim novim projektima. Ima još puno posla, no usprkos svim poteškoćama, Osijek je na tračnicama koje vode u budućnost kakvu svi priželjkujemo.” – poručio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota, koji je zajedno s gradonačelnikom Ivanom Vrkićem nazočio otvorenju Izložbe.

Skip to content