Osječki poduzetnici istaknuli zadovoljstvo gradskim potporama

Objavljeno: 30.07.2018

Gradonačelnik Ivan Vrkić dodijelio je potpore iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka četvrtoj ovogodišnjoj grupi poduzetnika. 1. ožujka 2018. Grad Osijek raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva u 2018. godini. Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Osijeka, kojim se provode mjere jačanja konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu te podizanja razine poduzetničkih znanja i vještina. Potpore je dobilo 19 poduzetnika za 19 prijava u ukupnom iznosu od 256.001,46 kune.

Na sastanku s Vrkićem poduzetnici su posebno istaknuli zadovoljstvo i ugodno iznenađenje brzinom te lakoćom dolaska do potrebnih potpora, a razgovarali su i o potencijalnim elektroničkim prijavama u budućnosti.

Po mjeri Potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika potpore je dobilo 14 poduzetnika početnika za nabavu strojeva, opreme i alata te uređenje poslovnog prostora u ukupnom iznosu od 144.297,73kuna. Po mjeri Potpore za nabavu i ugradnju strojeva i opreme potpore su dobila 4 poduzetnika za nabavu strojeva i opreme u iznosu od 101.703,73 kune. Ovu mjeru mogu koristi poduzetnici čija je glavna djelatnost prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti registrirana za Prerađivačku industriju područje C od odjeljka 10 do 33 i Informacije i komunikacije područje J odjeljak 62. Po mjeri Potpore za certificiranje proizvoda i procesa potporu je dobio 1 poduzetnik za uvođenje certifikata u iznosu od 10.000,00 kuna.

Ukupno raspoloživa sredstva za dodjelu potpora po ovom Javnom pozivu iznose 1.650.000,00 kuna, a nakon ove dodjele potpora preostali iznos sredstava po Javnom pozivu iznosi 619.003,91 kuna. Gradonačelnik Vrkić ponovno je istaknuo kako će rebalansom nastojati osigurati i više sredstava za ovu namjenu budući da mu je potpora napretku gospodarstva prioritet u planovima za 2018.

U četvrtom krugu potpore su dobili:

1. ReRoot d.o.o. – Potpora male vrijednosti dodjeljuje se po mjeri Potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika za troškove nabave opreme i uređenja poslovnog prostora u iznosu od 20.000,00 kn.

2. Clarus Med Consulting, obrt za savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem – Potpora male vrijednosti dodjeljuje se po mjeri Potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika za troškove nabave opreme i uređenja poslovnog prostora u iznosu od 20.000,00 kn.

3. Nivex 22 d.o.o. – Potpora male vrijednosti dodjeljuje se po mjeri Potpore za nabavu i ugradnju strojeva i opreme za troškove nabave stroja – stroj za štancanje specijalnih četaka u iznosu od 14.753,73 kn.

4. Bed & Bike d.o.o. – Potpora male vrijednosti dodjeljuje se po mjeri Potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika za troškove uređenja poslovnog prostora u iznosu od 19.405,09 kn.

5. Calfactio j.d.o.o. – Potpora male vrijednosti dodjeljuje se po mjeri Potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika za troškove nabave opreme i uređenja poslovnog prostora u iznosu od 4.708,49 kn.

6. Contech d.o.o. – Potpora male vrijednosti dodjeljuje se po mjeri Potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika za troškove nabave opreme u iznosu od 2.903,13 kn.

7. Miss Strawberry, obrt za dizajn i šivanje – Potpora male vrijednosti dodjeljuje se po mjeri Potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika za troškove uređenja poslovnog prostora i nabavu opreme u iznosu od 20.000,00 kn.

8. A-Z Arhitektura j.d.o.o. – Potpora male vrijednosti dodjeljuje se po mjeri Potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika za troškove nabave opreme u iznosu od 12.759,60 kn.

9. MPD, obrt za soboslikarske i ličilačke radove – Potpora male vrijednosti dodjeljuje se po mjeri Potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika za troškove nabave opreme i alata u iznosu od 5.463,27 kn.

10. BOMI, ugostiteljski obrt – Potpora male vrijednosti dodjeljuje se po mjeri Potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika za troškove nabave opreme u iznosu od 3.360,00 kn.

11. Ante – Mate d.o.o. – Potpora male vrijednosti dodjeljuje se po mjeri Potpore za nabavu i ugradnju strojeva i opreme za troškove nabave opreme u iznosu od 10.050,00 kn.

12. 3L d.o.o. – Potpora male vrijednosti dodjeljuje se po mjeri Potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika za troškove uređenja poslovnog prostora u iznosu od 11.060,00 kn.

13. Drvo B.B.S. j.d.o.o. – Potpora male vrijednosti dodjeljuje se po mjeri Potpore za nabavu i ugradnju strojeva i opreme za troškove nabave stroja – hidrauličnog vagona za obradu drveta u iznosu od 40.000,00 kn.

14. Unitfly d.o.o. – Potpora male vrijednosti dodjeljuje se po mjeri Potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika za troškove nabave računalne opreme u iznosu od 7.159,10 kn.

15. Kontrast industrija, obrt za audio-vizualne djelatnosti – Potpora male vrijednosti dodjeljuje se po mjeri Potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika za troškove nabave opreme i uređenja poslovnog prostora u iznosu od 7.582,12 kn.

16. IMEP j.d.o.o. – Potpora male vrijednosti dodjeljuje se po mjeri Potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika za troškove nabave opreme i alata te uređenja poslovnog prostora u iznosu od 8.721,49 kn.

17. Finos, uslužni obrt – Potpora male vrijednosti dodjeljuje se po mjeri Potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika za troškove nabave opreme u iznosu od 1.175,44 kn.

18. Kika Design j.d.o.o. – Potpora male vrijednosti dodjeljuje se po mjeri Potpore za nabavu i ugradnju strojeva i opreme za troškove nabave opreme – peći za keramiku u iznosu od 36.900,00 kn.

19. Reklam centar, obrt za proizvodnju reklama i usluge tiska – Potpora male vrijednosti dodjeljuje se po mjeri Potpore za certificiranje proizvoda i procesa za troškove uvođenja certifikata ISO 9001:2015. u iznosu od 10.000,00 kn.

Skip to content