Objavljen Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima

Objavljeno: 02.05.2022

Grad Osijek objavio je Javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka u 2022., a u svrhu jačanja konkurentnosti poduzetnika i unaprjeđenja poslovnih procesa.

Potpore mogu koristiti mikro, mali i srednji poduzetnici, isključivo trgovačka društva, obrti, zadruge i samostalne djelatnosti, koji su zakonom kojim se uređuje poticanje razvoja poduzetništva definirani kao subjekti malog gospodarstva.

U sklopu Javnog poziva ponuđen je set mjera, kao što je mjera namijenjena poduzetnicima početnicima, zatim mjere za nabavu strojeva i opreme za unapređenje poslovanja, nabavu informatičke opreme, najam i kupovinu softwarea, nastupe na sajmovima, stručno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenika, izradu prijava na natječaje EU fondova, digitalizaciju poslovanja, i druge.

Za provedbu Javnog poziva, koji je otvoren od 2. svibnja 2022. do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. rujna 2022., Grad Osijek osigurao je ukupno 4.500.000,00 kuna, a prijavitelji na Javni poziv mogu se javiti na više mjera uz napomenu da je maksimalni iznos potpore koji mogu ostvariti po ovom Javnom pozivu 75.000,00 kn.

Prijaviteljima je dostupna i Info točka, odnosno savjetovanje gdje mogu dobiti informacije i pomoć pri eventualnim nejasnoćama o načinu prijave, a savjet i pomoć putem Info točke mogu dobiti slanjem upita na e-mail: potpore@osijek.hr .

Tekst Javnog poziva sa svim uvjetima i potrebnom dokumentacijom objavljen je na mrežnim stranicama Grada Osijeka  www.osijek.hr (Upravni odjel za gospodarstvo Grada Osijeka » Natječaji  https://www.osijek.hr/gradska-uprava/gradski-uredi-odjeli-i-sluzbe/upravni-odjel-za-gospodarstvo/).

Skip to content