Nominacije za Nagrade hrvatskog glumišta 2020.

Objavljeno: 12.11.2020

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika objavilo je 11. studenog 2020. nominacije za svoje godišnje nagrade, među kojima su i nominacije za nekoliko osječkih ostvarenja.

Nominacije su u sljedećim kategorijama:

ZA NAJBOLJA OSTVARENJA IZ PODRUČJA DRAMSKE, RADIO I TELEVIZIJSKE UMJETNOSTI

 

Za najbolju predstavu u cjelini – DRAMA„Višnjik“ Antona Pavloviča Čehova u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba i Osječkog ljeta kulture 2020.

Za najbolje redateljsko ostvarenje – DRAMADražen Ferenčina za režiju predstave „Višnjik“ Antona Pavloviča Čehova u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba i Osječkog ljeta kulture 2020.

 

Za najbolja umjetnička ostvarenja – DRAMA

Glavna ženska ulogaSandra Lončarić za ulogu Ranjevske, Ljubav Andrejevne u predstavi „Višnjik“ Antona Pavloviča Čehova u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba i Osječkog ljeta kulture 2020.

Sporedna ženska ulogaAnja Đurinović Rakočević za ulogu Varje u predstavi „Višnjik“ Antona Pavloviča Čehova u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba i Osječkog ljeta kulture 2020.

Sporedna muška ulogaMiroslav Čabraja za ulogu Gajeva, Leonid Andrejeviča u predstavi „Višnjik“ Antona Pavloviča Čehova u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba i Osječkog ljeta kulture 2020.

 

Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina

Ženska ulogaAntonia Mrkonjić za ulogu Anje u predstavi „Višnjik“ Antona Pavloviča Čehova u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba i Osječkog ljeta kulture 2020.

Skip to content