Nominacije za Nagrade hrvatskog glumišta 2019.

Objavljeno: 12.11.2019

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika objavilo je nominacije za svoje godišnje nagrade, među kojima su i nominacije za nekoliko osječkih ostvarenja.

Nominacije su:

NAJBOLJA OSTVARENJA IZ PODRUČJA DRAMSKE, RADIO I TELEVIZIJSKE UMJETNOSTI

NAJBOLJA PREDSTAVA U CJELINI – DRAMA – „EMET“ Ivane Šojat u režiji Same M. Streleca i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

NAJBOLJA UMJETNIČKA OSTVARENJA – DRAMA

GLAVNA ŽENSKA ULOGA – Olga Pakalović za ulogu Olge u predstavi „Konstelacije“ Nicka Paynea u režiji Aide Bukvić i koprodukciji Teatra Exit iz Zagreba, Osječkog ljeta kulture 2019. i Gradskih galerija Osijek.
SPOREDNA ŽENSKA ULOGA – Vlasta Ramljak za ulogu Omame u predstavi “DOLJNJODRAVSKA 11” Drage Hedla u režiji Zlatka Svibena u produkciji Osječkog ljeta kulture 2019. i izvedbi ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

NAJBOLJA GLUMAČKA OSTVARENJA U LUTKARSKIM PREDSTAVAMA ILI PREDSTAVAMA ZA DJECU I MLADE

MUŠKA ULOGA – Ivica Lučić za ulogu Djeda u predstavi „Nezaboravak“ Petera Kusa /Urše Adamič u režiji Petera Kusa i produkciji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.

NAJBOLJA KAZALIŠNA SCENOGRAFIJA I KOSTIMOGRAFIJA

SCENOGRAFIJA – Saša Došen – u drami “DOLJNJODRAVSKA 11” Drage Hedla u režiji Zlatka Svibena u produkciji Osječkog ljeta kulture 2019. i izvedbi ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

Skip to content