Muzejski četvrtak

Objavljeno: 28.03.2017

Knjižnica Prandau – Normann u Muzeju Slavonije

Knjižnica Prandau-Normann jedna je od posebno bogatih spomeničkih, do sada uglavnom neistraženih knjižnica koja je u Muzej Slavonije pristigla nakon Drugog svjetskog rata, zajedno s bogatom kulturno-povijesnom i arhivskom građom Valpovačkog vlastelinstva. Ovaj jedinstveni fond od gotovo deset tisuća bibliografskih jedinica ističe se širinom zanimanja, sadržaja i kulturološkim usmjerenjem te je stoga, vrlo često, uz znanstveno – istraživačke interese i dio izložbenih projekata.

Knjižnica Prandau-Normann posjeduje povijesnu, knjižnu, estetsku i brojne druge vrijednosti te je pravi izazov sagledati je ne samo kao knjižnicu, već i kao muzejsku cjelinu koja posjeduje bogatu muzealnost, a time i sposobnost svjedočenja o jednom vremenu, prostoru i velikaškoj obitelji kakva je bila obitelj Prandau-Normann.

Stručno predavanje ”Knjižnica Prandau-Normann u Muzeju Slavonije” dr. sc. Marine Vinaj, knjižničarske savjetnice Muzeja Slavonije, održat će se u sklopu Muzejskog četvrtka 30. ožujka 2017. u 18 sati, u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Slavonije, zgrada Glavne straže, Trg Svetoga Trojstva 2, Osijek.

Skip to content