“Minuta za kulturu” – novi program Kulturnog centra Osijek!

Objavljeno: 09.04.2020

Neka ne prođe dana, da u njemu barem jednu minutu nismo posvetili kulturi! Stoga je novi programski okvir Kulturnog centra Osijek okrenut baš tome- uvođenju brojnih i raznolikih oblika kulturnih i umjetničkih sadržaja u svakodnevicu građana Osijeka. Bilo da čitate, slušate glazbu, gledate filmove, pišete ili stvarate na bilo koji način, obogatite svoj svaki dan, s barem malo kulture…

Umjetnost dolazi u 1000 oblika, a ono što će uljepšati vašu „minutu” može biti puno toga, od Bacha do Kandžije, od Mondriana do grafita u Svačićevoj.
Pandemijom u kojoj se nalazimo, na poseban način su pogođeni i mladi u Osijeku, stoga jedan od naših programa „Minute za kulturu” posvećujemo baš njima. Iako su sva mjesta za izlazak te plesni podiji zatvoreni već mjesec dana to vas ne treba ustručavati u ljubavi prema glazbi i glazbenoj sceni Osijeka. U četvrtak navečer na frekvenciji Radio Osijeka (102,4) pojačajte ton i opustite se uz glazbeni program za koji se pobrinuo DJ Umbo (imenom poznat kao Mario Lovaković). Ekipa iz emisije Brtva glave HRT Radio Osijek pobrinut će se za odličnu atmosferu od 19:40 do 22:00 sata, uz live stream na profilima Radio Osijeka i Kulturnog centra. Dj Umbo provesti će nas kroz bogati presjek glazbe koju sluša i koristi u svojim nastupima uz razgovor o važnosti glazbe u našim životima, glazbenoj sceni Osijeka kao i tome kako se osječki glazbenici snalaze u vrijeme krize.

Nakon vrlo uspješnog koncerta Konstantina Krasnitskog i početka ciklusa 7 Oktava, ovo je nastavak suradnje Kulturnog centra Osijek i HRT-Radio Osijeka, kao dobrog oblika održavanja programa uživo, poštujući pri tome i mjere zaštite od zaraze propisane od strane stožera civilne zaštite.

Stoga ovaj četvrtak provedite uz KC Osijek i Radio Osijek u emisiji Brtva glave, slušajte glazbu, plešite i svakako ostanite kod kuće!

Skip to content