Koncertni ciklus Grada – Tamara Coha Mandić i Diana Grubišić Ćiković

Objavljeno: 12.11.2020

U Kulturnom centru Osijek 11. studenog 2020. u 19,30 sati održan je koncert Tamare Cohe Mandić i Diane Grubišić Ćiković u okviru 9. glazbene sezone Koncertnog ciklusa Grada.

Tamara Coha Mandić (flauta) i Diana Grubišić Ćiković (harfa) kao duo djeluju od 2003. Do danas su održale koncerte na mnogim glazbenim festivalima u zemlji i inozemstvu. U proteklih sedamnaest godina imale su brojne zapažene recitale te nastupe uz pratnju orkestra: nastupe u Majstorskom ciklusu Simfonijskog orkestra HRT-a u  Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” gdje su izvele Koncert za flautu i harfu u C-duru W. A. Mozarta,  nastup s istim Mozartovim koncertom, a uz pratnju Hrvatskog komornog orkestra, u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu 2013. te uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra na Dubrovačkim ljetnim igrama 2017. Godine 2006. uz pratnju Varaždinskog komornog orkestra, a pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja, izvele su Koncertantnu muziku za flautu, harfu, vibrafon (Ivana Bilić) i udaraljke, skladatelja Borisa Papandopula.

Spomenuto su djelo izvele u Rijeci s Riječkim komornim orkestrom (dirigent David Stefanutti), 2008. uz pratnju Simfonijskog orkestra  HRT-a u sezoni Majstorskog ciklusa (dirigent Nikša Bareza), 2018. uz Simfonijski orkestar HRT-a (dirigent Miran Vaupotić) te ga snimile sa Simfonijskim orkestrom HRT-a (dirigent Mladen Tarbuk). U svojim koncertnim programima bilježe najvrednija originalna djela za flautu i harfu, poneku transkripciju (pretežno baroknih skladatelja) te kompozicije iz pera domaćih skladatelja, od kojih su mnogi pisali skladbe upravo za njihov duo. Tako su prethodnih godina praizvele kompozicije Panova flauta Igora Kuljerića, Slow motion Krešimira Seletkovića, Preludij i Capriccio Davora Bobića, I Colori Petra Obradovića, Rođendan Tomislava Uhlika te Clavicula Ive Josipovića. U srpnju 2014. imale su zapaženi nastup na 14. Svjetskom harfističkom kongresu (WHC) u Sydneyu na kojem su predstavile skladbe hrvatskih autora za flautu i harfu.

Do sada imaju objavljen jedan zajednički nosač zvuka, “ Slow motion “ u izdanju Croatia records, a u pripremi su još dva nosača zvuka, od kojih je jedan s djelima hrvatskih autora pretežno napisanima za njihov duo.

Skip to content