Koncertni ciklus Grada – Osječka glazbena srijeda

Objavljeno: 20.02.2017

Deveti koncert iz 5. Glazbene sezone 2016./2017. bit će koncert pobjednika prošlogodišnjeg natjecanja u kategoriji Duhovna zborska glazba na međunarodnom natjecanju i festivalu Croatia Cantat u Osijeku, The Wing Singers Gospel Choir.

Iako su osnovani tek u studenome 2012., The Wing Singers Gospel Choir iza sebe imaju brojne nastupe i nagrade. Mladi kršćani iz Pečuha i Bonyháda, uz radost zborskog pjevanja, njeguju crkvenu glazbu, a cilj im je svojim nastupima i pjevanjem promovirati vrijednosti, koje bi mogle pomoći i pružiti nadu. Osim njegovanja kvalitetnog glazbenog izričaja, želja zbora je i izgraditi zajedništvo, oplemeniti vlastitu zajednicu kroz druženje i sudjelovanje na ljetnim seminarima, nastupima i natjecanjima. Mješoviti zbor broji 30 članova, a na svom repertoaru najčešće imaju poznate gospele i popularne komade filmske glazbe, često uz pratnju glazbenih instrumenata ili orkestra.

Koncert će se održati u srijedu, 22. veljače 2017. s početkom u 19 sati, iznimno ne u Atriju zgrade Glavne straže Muzeja Slavonije, već u Crkvi Radosne vijesti, bivšoj donjogradskoj sinagogi, u Cvjetkovoj ulici 32.

Skip to content