Koncertni ciklus Grada – koncert Vesne Pisarović i Jazz ansambla „Naša velika pjesmarica“

Objavljeno: 12.03.2019

U okviru 7. osječke glazbene srijede, održan je koncert Vesne Pisarović i Jazza ansambla, 10. ožujka 2019. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

Vesna Pisarović (1978.) renomirana je hrvatska pjevačica koju do jazza vodi neuobičajen put uz radikalan zaokret u glazbenom izričaju. Nakon dugogodišnje istaknute karijere u popularnoj glazbi u Hrvatskoj i u drugim zemljama bivše Jugoslavije, 2006. se odlučuje za studij jazza, prvo na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu, da bi nakon toga magistrirala jazz izvedbe na slavnoj londonskoj školi Guildhall. 2012. objavljuje svoj jazz prvijenac “With Suspicious Minds” pri znamenitoj berlinskoj avangardnoj etiketi Jazzwerkstatt. Trenutno živi i radi u Berlinu, surađujući s brojnim glazbenicima kao što su Greg Cohen, Tony Buck, Chris Abrahams, Chris Dahlgren, John Betsch, Gerhard Gschlößl, Steve Heather, Clayton Thomas, Wolfgang Schmidtke, Martin Sasse te Frederick Köster.

Projekt «Naša velika pjesmarica» ironičan je osvrt na naslijeđe bivše jugoslavenske zabavne glazbe iz razdoblja od pedesetih do sedamdesetih godina. Balade u big-band aranžmanima i laki eurovizijski hitovi, francuske šansone i talijanski šlageri u prepjevima, dovitljive twist melodije i pastoralne rock scene, swing plesnjaci i neizbježni južnoamerički ritmovi Mediterana – Vesna Pisarović i njezini glazbeni partneri sve to podliježu minucioznom postupku dekonstrukcije, ogoljujući i rastavljajući, izokrećući i manipulirajući, te ponovo sastavljajući u ekscentričnu glazbenu montažu.

Skip to content