Koncertni ciklus Grada – Erick Quijada, gitara

Objavljeno: 07.11.2019

U Muzeju Slavonije 6. studenog 2019. u 19,30 sati održan je koncert Ericka Quijade u okviru programa Koncertnog ciklusa Grada.

Erick Quijada, rođen je u Hermosillu u Meksiku. Započeo je studij gitare kod prof. Jesús Cota na Sveučilištu Sonora, potom je nastavio studij glazbe na Konzervatoriju De las Rosas kod Victora Pellegrinija i Rodriga Neftalíja Lópeza te na Državnom konzervatoriju u Meksiku kod Sergija Damiana Wilsona. Pohađao je tečajeve gitare s Adrianom del Salom, Paolom Pegorarom i Giampaolom Bandinijem.

Erick Quijada aktivno se bavi klasičnom i suvremenom glazbom kako samostalno tako i u ansamblu. Član je gitarističkog kvarteta Anima Sonus, Quitlon Guitar Dúo i glazbeni je voditelj i dirigent gitarističkog orkestra Sonora. Ujedno je i glazbeni direktor proljetnog festivala na Sveučilištu Sonora te organizira Festival komorne glazbe mladih u Hermosillu. Također je jedan od osnivača nevladine organizacije “Músicos Trabajando” i aktivno je posvećen promociji umjetnosti. Predaje gitaru na Sveučilištu Sonora. Nastupao je na različitim glazbenim i gitarističkim festivalima diljem Meksika. Trenutno snima svoj prvi CD.

Skip to content