Koncertni ciklus Grada – 7. osječka glazbena srijeda

Objavljeno: 24.01.2019

23. siječnja 2019. u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku održana je u 19 sati izložba i u 19,30 sati koncert ‘in memoriam’ prof. Damiru Sekošanu.

Goran Filipec (Rijeka, 1981.), studirao je na Konzervatoriju u Moskvi, na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu, na Visokoj glazbenoj školi u Kölnu te Visokoj školi za glazbenu umjetnost „Ino Mirković“ u Lovranu, stekavši tako značajno međunarodno iskustvo osnaženo najvišim nagradama na brojnim međunarodnim natjecanjima. Doktorat glazbenog interpreta dovršio je 2018. pri sveučilistu Sorbonne i Pariškog nacionalnog konzervatorija glazbe i plesa. Nastupa u prestižnim salama u Europi, Sjedinjenim Američkim Državama, Latinskoj Americi i u Japanu.

Konstantin Krasnitski rođen je u Minsku. Sedam godina usavršavao se kod priznatog ruskog pijaniste, profesoroa Moskovske, Trossingenske i Varšavske muzičke akademije Viktora Karpoviča Meržanova. Na Bjeloruskoj državnoj akademiji stekao je naziv “magistra umjetnosti”.
Radi kao gostujući profesor Umjetničke akademije Anyang Normal University u Kini, docent Bjeloruske državne akademije te izvanredni profesor Umjetničke akademije Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku. Zahvaljujući njegovu dolasku u Osijek utemeljen je studij klavira na Umjetničkoj akademiji.

Iva Ilakovac rođena je u Osijeku gdje sa devet godina započinje svoje glazbeno obrazovanje u Glazbenoj školi Franje Kuhača Osijek. Srednju glazbenu školu završava u klasi prof. Zvonimira Likera, a trenutno je studentica 5. godine u klasi Branimira Pustičkog, ass., na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
Do sada je dobitnica dvije II. i dvije I. regionalne nagrade te jedne II. i jedne I. državne nagrade.
Kao članica komornih sastava dobitnica je više prvih nagrada na Hrvatskom državnom natjecanju komornih sastava. Usavršavala se na seminarima uglednih pedagoga kao što: Dobrila Berković – Magdalenić, Monika Leskovar, Gustavo Tavares, Krešimir Lazar, Mihovil Karuza, Silvija Sondeckiene.

Domagoj Maras (Osijek), diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi red. prof. art. Pavice Gvozdić, prof. emer. Trenutno radi kao profesor klavira i korepetitor u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku. Tijekom svog školovanja se iskazao kroz brojna regionalna, državna i međunarodna natjecanja gdje je osvojio brojne nagrade. Član je Osječkog klavirskog trija kojeg je osnovao 2015. još kao student s violinistom Zvonimirom Krpanom i violončelisticom Ivom Ilakovac. Odmah po osnivanju osvajaju 1. nagradu na 53. državnom natjecanju HDGPP-a u disciplini komornih sastava. Usavršavao se na majstorskim tečajevima kod Rubena Dalibaltayana, Srđana Čaldarovića, Vladimira Babina, Đure Tikvice, Vere Vaidman, Ericha Höbarth i dr.

Skip to content