Koncertni ciklus Grada – 7. osječka glazbena srijeda

Objavljeno: 14.11.2018

13. studenog 2018. iz Glazbene škole Franje Kuhača Osijek širili su se zvuci violončela i klavira te skladbi poznatih skladatelja Ferdinanda Riesa, Paula Hindemitha, Helmuta Rogela i Johannesa Brahmsa.

Violončelistu Martina Rummela, rođenog u Linzu, trenutačno se može čuti na skoro 50 albuma, a i redovit je gost svjetskih dvorana. Kao ugledni pedagog, diljem svijeta održava majstorske tečajeve. Od muzičara svih generacija cijenjen je komorni glazbenik i strastven pronositelj glazbe te kao takav i vlasnik glazbene tvrtke Paladino. Od 2016. ravnatelj je School of Music, Sveučilišta u Aucklandu (Novi Zeland), gdje trenutačno živi.

Austrijski pijanist, solist i komorni glazbenik Stefan Stroissnig održao je koncerte na svim kontinentima i u poznatim koncertnim kućama. Posebnu pozornost stekao je svojim interpretacijama Franza Schuberta te glazbe 20. i 21. stoljeća. Za snimku Četiri / 4 Impromptus op. 90 Franza Schuberta i sonatu u h-molu Franza Liszta odlikovan je nagradom „Pasticcio“, koju dodjeljuje Austrijski radio. Uz koncertnu djelatnost predaje na Sveučilištu za glazbu i izvedbenu umjetnost u Grazu.

Koncert je održan uz potporu Austrijskog kulturnog foruma Zagreb i ujedno je dio obilježavanja Europske godine kulturne baštine 2018.

Skip to content