Koncertni ciklus Grada – 7. osječka glazbena srijeda

Objavljeno: 09.11.2018

Dana 7. studenog 2018. uspješno je održan još jedan koncert u sklopu 7. osječke glazbene srijede. Galerija Waldinger ovog puta ugostila je Zagrebački puhački trio. Koncert ovog puhačkog komornog ansambla, koji neprekinuto djeluje u Zagrebu od 1969. posjetilo je 90-ak zainteresiranih građana.

Sadašnji sastav Zagrebačkog puhačkog tria:
Dario Golčić, oboa
Studirao je u Freiburgu (Heinz Holliger) i Baselu (Christian Schmitt). Dobitnik je više prvih nagrada na republičkim i saveznim natjecanjima oboista. Član je Simfonijskog orkestra HRT na mjestu prvog solo oboiste. Od 2014. docent je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu iz predmeta oboe.

Bruno Philipp, klarinet
Diplomirao je na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, a trogodišnje usavršavanje nastavlja u Parizu. Uz osvajanje prve nagrade na hrvatskom natjecanju PAPANDOPULO 2012., surađuje s mnogim ansamblima po Hrvatskoj i inozemstvu. Do sada je snimio 3 nosača zvuka.
Pedagog je i profesor mentor na glazbenoj školi Blagoja Berse i Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Žarko Perišić, fagot
Po završetku studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Marijana Kobetića nastavlja usavršavanje u Salzburgu na Universität Mozarteum na klasi Milana Turkovića i Richard Gallera. Tijekom studija osvaja brojne nagrade na solističkim i komornim natjecanjima.
Od 2004. predaje fagot na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i djeluje kao solo fagotist Simfonijskog orkestra HRT.

Veličanstveni trio nastupio je s djelima skladatelja Ferenca Farkasa, Alexandrea Tansmana, Petara Bergamoa, Henria Tomasia te s praizvedbom djela Žilvinasa Smalysa.

Skip to content