Koncertni ciklus Grada – 6. osječka glazbena srijeda

Objavljeno: 21.12.2017

Kraj kalendarske godine, 20.12.2017. je bio rezerviran za božićni koncert Tamburaškog orkestra Odsjeka za novu glazbu UAOS u dvorani Doma Željezničar u 20:00 sati.

Tamburaški orkestar djeluje na novoosnovanom Odsjeku za novu glazbu na Umjetničkoj akademiji u Osijeku od akademske godine 2017./2018. Članovi orkestra su tamburaši koji su upisali studij tambure te su trenutno jedini u svijetu.

Koncertom su dirigirali Tihomir Ranogajec i Mladen Tutavac.

Tihomir Ranogajec nakon studija glazbene pedagogije na Umjetničkoj akademiji u Osijeku apsolventsku godinu završava u Londonu gdje surađuje s organizacijom Sound and Music na razvoju nove glazbe i mladih skladatelja. Kao dirigent je s tamburaškim orkestrom Batorek odradio uspješne turneje po Francuskoj, Brazilu i Bugarskoj.

Mladen Tutavac nakon završenog obrazovanja, 1991. postaje zaposlenik HNK Zagreb kao zborovođa Opere te krajem 1993. postaje stalni član Opere HNK-a u Osijeku kao dirigent i zborovođa. Opernim ansamblom HNK-a u Osijeku, dirigirao je na brojnim gostovanjima.

Dirigirao je predstavu N.Š.Zrinski u Mađarskoj državnoj operi u Budimpešti, a u proljeće 2016. je pripremio i dirigirao mjuzikl Moje pjesme, moji snovi, koji je dobio Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u cjelini.

Skip to content