Koncertni ciklus Grada – 6. osječka glazbena srijeda

Objavljeno: 11.12.2017

Večer mjuzikla i operete, 6. prosinca 2017. u svečanom foyeru HNK u Osijeku u sklopu 6. osječke glazbene srijede uveličali su svojim nastupima Iskra Stanojević (mezzosopran), Nikša Radovanović (tenor) i Darjana Blaće-Šojat (glasovir).

Glazbenici su izveli skladbe Gastaldona, Bernsteina, Webbera, Kalmana, Lehara i Piazzola.

Iskra Stanojević, mezzosopran

Glazbenica je pjevanje diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2007. te je od tada pa sve do 2017. bila članicom Opere HNK u Osijeku gdje je ostvarila brojne uloge. Surađivala je sa zborom HRT-a, Hrvatskim društvom skladatelja, ansamblom Camerata Zagreb na koncertima u Švicarskoj i drugima. Usavršavala se na seminarima kod eminentnih umjetnika O. Šober, V.Oršanić, V. Marof i D. Vejzović. Članica je strukovne udruge HUOKU, a od studenog 2017. Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Rijeci.

Nikša Radovanović, tenor

solist HNK u Zagrebu od 2001. Diplomirao je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesorice Nade Putar-Gold 1998. Pjevao je brojne glavne tenorske uloge u operama, a osim na domaćim opernim pozornicama nastupao je u Austriji, Australiji, Americi, Mađarskoj, Njemačkoj, Italiji, Engleskoj, Švicarskoj i Francuskoj. Usavršavao se kod vokalnih pedagoga: P. Kamasa, V. Marofa, S. Jurinac, D. Vejzovića i M. Augustinija. Član je strukovne udruge HDGU.

Darjana Blaće – Šojat, glasovir

Glazbenica je diplomirala dirigiranje na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi profesora Teodora Romanića. Polufinalistica je dirigentskog natjecanja u Operi Burgas (Bugarska), a bila je i korepetitor i asistent dirigenta u HNK u Zagrebu. Dirigirala je brojne opere i balete, a s grkokatoličkim zborom u Zagrebu ima snimljen CD. Bila je predavač na Institutu za crkvenu glazbu. Usavršavala se u Grožnjanu, Beču i Zagrebu.

Skip to content