Koncertni ciklus Grada – 6. osječka glazbena srijeda

Objavljeno: 01.06.2018

Posljednji koncert šeste sezone Koncertnog ciklusa Grada, Osječke glazbene srijede, obilježen je gostovanjem violinista Gorana Končara i orguljaša Edmunda Andlera-Borića. Koncert je održan 30. svibnja u Crkvi sv. Mihaela.

Goran Končar studirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a magistrirao na Konzervatoriju Čajkovski u Moskvi. Profesor je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Međunarodnu karijeru započinje gostovanjima u europskim zemljama, a od 1984.-1994. bio je koncertni majstor Kraljevske filharmonije u Londonu te orkestra Hrvatske radiotelevizije i Zagrebačke filharmonije. Voditelj je Zagrebačkog kvarteta 25 godina i dobitnik brojnih nagrada i priznanja. Jedan je od osnivača LAUS akademije u Dubrovniku, nacionalnog natjecanja Papandopulo kao i studija violine na Sveučilištu u Mostaru.

Edmund Andler-Borić rođen je i odrastao u Zadru, a danas živi i djeluje u Zagrebu. Diplomirao je klavir i orgulje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te je završio magisterij orgulja u klasi profesora Maria Penzara. Najistaknutiji je mladi orguljaš. Umjetnički je voditelj festivala Orgulje Zagrebačke katedrale, ravnatelj međunarodnog orguljaškog festivala Ars organi Sisciae i Zrin festivala. Surađuje sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, dirigentima Nikšom Barezom i Pavlom Dešpaljem te Simfonijskim orkestrom Mostar. Trenutno je na poslijediplomskom studiju na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Skip to content