Koncertni ciklus Grada – 6. osječka glazbena srijeda

Objavljeno: 18.05.2018

U sklopu Koncertnog ciklusa Grada, Osječke glazbene srijede, 16. svibnja na Građevinskom fakultetu u Osijeku gostovale su Divna Šimatović (gitara) i Marija Turšijan (harmonika).

Divna Šimatović završila je gitaru u Glazbenoj školi Pavla Markovca, a daljnje školovanje nastavila na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tijekom glazbenog školovanja osvojila je brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima te održala solističke koncerte. Najzapaženiji solistički koncerti su dva koncerta u Italiji u sklopu ciklusa Carniarmonie i Nei Suoni dei Luoghi, koncert na festivalu Samoborske glazbene jeseni, koncert u Muzeju za umjetnost i obrt i koncert prigodom Dana Europe.

Usavršavala se kod Xhevdeta Sahatxhije, Lukasza Kuropaczewskog, Zorana Dukića, Paola Pegorara, Stefana Schmidta i Gorana Listeša.

Marija Turšijan završila je harmoniku u Glazbenoj Školi Isidora Bajića. Tijekom školovanja sudjelovala je i osvajala brojne nagrade kako na domaćim tako i na međunarodnim natjecanjima. Bila je laureat na natjecanju Harmonia Espressiva u Sochaczewu te na 8. međunarodnom natjecanju Akkordeon art u Sarajevu. Filozofsko-umjetnički fakultet Sveučilišta u Kragujevcu upisuje 2017. Članica je nekoliko komornih ansambala s kojima nastupa na brojnim koncertima, natjecanjima i festivalima. Usavršavala se kod uglednih harmonikaša kao što su Vladimir Murza, Jurij Šiškin. Geir Draugsvoll, Freiedrich Lips, Ander Telleri Karin Fleck te mnogi drugi. Dobitnica je gradskih, pokrajinskih i državnih nagrada u Srbiji.

Skip to content