Koncertni ciklus Grada – 6. osječka glazbena srijeda

Objavljeno: 13.04.2018

Večer ruske romanse u sklopu Koncertnog ciklusa grada održana je 11.4. u Atriju Glavne straže Muzeja Slavonije, a nastupili su Alexei Tanovitski (bas) i Konstantin Krasnitski (glasovir). Stihove je govorio Domagoj Mrkonjić.

Alexei Tanovitski bas svjetskog glasa, solist Marinskog teatra, dobitnik mnogih prestižnih nagrada na međunarodnim pjevačkim natjecanjima. Umjetnički put glazbenika započeo je 1999. u Marinskom teatru u Petrogradu gdje je ubrzo prepoznat njegov talent te je do danas otpjevao preko 50 vodećih basovskih uloga. Samostalno nastupa u opernim produkcijama velikih kazališta svijeta od Boljšoj teatra do debija s ulogom Zaccarie u Bečkoj državnoj operi 2011. Redovito nastupa u najrenomiranijim koncertnim dvoranama svijeta, gostuje na poznatim festivalima te surađuje s najpoznatijim dirigentima svijeta.

Konstantin Krastnitski rođen u Minsku u obitelji profesionalnih glazbenika. Pohađa Srednju specijalnu glazbenu školu za talentiranu i nadarenu djecu, nakon koje se nastavlja školovati na Bjeloruskoj državnoj muzičkoj akademiji gdje je stekao naziv magistra umjetnosti. Postaje docentom Umjetničke akademije Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, a njegovim dolaskom u Osijek utemeljio se studij klavira na Akademiji. Glazbenik se bavi pedagoškom radom i aktivno koncertira te nastupa na festivalima klavirske glazbe u bjeloruskim gradovima te surađuje s istaknutim glazbenicima. Laureat je I. nagrade i nagrade publike na I. Međunarodnom pijanističkom natjecanju EPTA Svetislav Stančić u Zagrebu 1999. godine. Praizveo je nekoliko skladbi hrvatskih skladatelja te je član Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

Skip to content