Koncertni ciklus Grada – 6. osječka glazbena srijeda

Objavljeno: 09.03.2018

U srijedu, 7. ožujka 2018. koncert Osječke glazbene srijede, u Atriju Glavne straže Muzeja Slavonije bio je u znaku zodijaka. Nastupili su Zrinka Ivančić Cikojević (glasovir) i Dalibor Cikojević (glasovir) te Davor Lončar i Milan Ivanić na udaraljkama.

Zrinka Ivančić Cikojević jedna je od najdarovitijih glazbenica mlađe generacije. Glazbenu naobrazbu započinje s pet godina u Zagrebu, a završava studijem klavira na Muzičkoj akademiji i usavršavanjem u Italiji. Sudjelovanje na brojnim nastupima rezultira velikim brojem nagrada, a od 2007. radi kao umjetnička suradnica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Dalibor Cikojević jedan je od najistaknutijih glazbenika svoje generacije. Redovito nastupa u zemlji i inozemstvu. U Splitu je završio srednju glazbenu školu, magistrirao u Beču, a svoje usavršavanje nastavlja kod Olega Maisenberga, a potom na studiju Instrumentalne pedagogije. Nastupa na domaćim i inozemnim festivalima, a ujedno je i redoviti profesor i dekan Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

Izvedba „Horoskop“ Borisa Papandopula je plesna suita za dva glasovira i udaraljke, a svaki stavak dočarava pokušaj ocrtavanja psiholoških karakteristika horoskopskog znaka glazbom.

Tijekom koncerta pijanist je istaknuo karakteristike pojedinih znakova, interpretacija je bila sinkronizirana, s dinamičkim nijansiranjem, a glazbeno putovanje zvjezdanim nebom završeno je u znaku Ribe, ujedno i znak u kojem je rođen sam Boris Papandopulo.

Skip to content