Koncertni ciklus Grada – 6. osječka glazbena srijeda

Objavljeno: 25.01.2018

Duo Bow vs Plectrum, kojeg čine svjetski priznati glazbenici Filip Novosel na tamburi i Tihomir Hojsak na kontrabasu, na najbolji način spajaju hrvatsku tradiciju sa suvremenim glazbenim izričajem.

Kombinacijom tambure i kontrabasa ova dva glazbenika donose etno jazz s panonskim prizvucima, kojeg je osječka publika imala priliku poslušat na Građevinskom fakultetu Osijek, 24. siječnja 2018. u sklopu Koncertnog ciklusa Grada – 6. osječke glazbene srijede.

Brojni su nastupi iza dua Bow vs Plectrum kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. U listopadu 2017. odlaze na svoju prvu kinesku turneju, na kojoj su oduševili publiku te otvorili rata za buduće suradnje na azijskom tržištu. Hrvatsku baštinu predstavili su koncertom u veleposlanstvu Republike Hrvatske u Washingtonu povodom proslave 25 godina diplomatskih odnosa Hrvatske i SAD-a što dokazuje da se ovaj dvojac istisnuo u sam vrh svjetske glazbene scene.

Duo prate i brojne suradnje s glazbenicima kao što su Matija Dedić, Vlatko Stefanovski, Žan Tetičković, Theodosii Spassov te suradnja s Tamburaškim orkestrom HRT-a, gudačima Zagrebačke filharmonije kao i suradnja s Zlatanom Stipišićem Gibonnijem.

Albumi ovog dvojca su proglašeni albumima godine u kategoriji instrumentalne glazbe.

Skip to content