Koncertni ciklus Grada – 6. osječka glazbena srijeda

Objavljeno: 23.01.2018

Glazbenice Vlatka Peljhan i Mia Elezović u atriju Glavne straže Muzeja Slavonije svojim su nastupom 17. siječnja 2018. uveličale Koncertni ciklus Grada.

Vlatka Peljhan violinu je počela učiti u Osijeku u razredu Eve Hühn, a magisterij violine završila je na Visokoj školi za glazbu i ples u Rotterdamu te nakon toga magistrirala i violu. Tijekom karijere bila je članica velikog broja ansambala u zemlji i inozemstvu.

Solistički je nastupala uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske, Hrvatsko komorni orkestar, Puhački orkestar Muzičke akademije, Balkan Baroque Band i mnoge druge.
Koncertna je majstorica Opernog orkestra HNK u Zagrebu i profesorica komorne glazbe na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Mia Elezović diplomirala je i magistrirala klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a studij je nastavila u Beču i Frankfurtu. Nastupala je na međunarodnim pijanističkim natjecanjima i primila različite nagrade za umjetničko djelovanje. Bila je članica mnogih ansambala za suvremenu glazbu, kao što su ECCE ansambl i Le Train Bleu.

Profesorica je komorne glazbe na Conservatoire Royal de Liège u Belgiji te od 2015. docentica na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Skip to content