Koncert profesora i studenata Umjetničke akademije u Pečuhu i Akademije za znanost i umjetnost u Osijeku

Objavljeno: 29.11.2018

Veliku posječenost zabilježio je još jedan koncert u sklopu 7. osječke glazbene srijede. Preko 100-tinjak zainteresiranih građana imalo je priliku uživati u koncertu, koji su zajedničkom sinergijom održali profesori i studenti Umjetničke akademije u Pečuhu i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Koncert je održan u Arheološkom muzeju Osijek, 28. studenog 2018. povodom Dana grada Osijeka, a uz potporu Generalnog konzulata Mađarske u Republici Hrvatskoj.

Umjetnička akademija u Pečuhu osnovana je 1996. i ima izuzetno značajnu ulogu u kulturnom životu grada Pečuha te je jedini integrirani centar za glazbu, likovnu umjetnost, primijenjenu umjetnost i obrazovanje u državi. Akademija ima preko 500 studenata i 80 profesora, koji redovito sudjeluju i dobivaju nagrade na raznim državnim i inozemnim umjetničkim događanjima.

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku jedina je umjetničko-nastavna sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Pored redovite nastave, na Akademiji se organiziraju i razna događanja poput festivala, predstava, radionica, gostovanja predavača iz Hrvatske i inozemstva. Studenti i nastavni djelatnici Akademije, u okviru različitih programa, redovito sudjeluju u međunarodnim razmjenama i natjecanjima iz svih umjetničkih područja djelovanja Akademije. Akademija se različitim umjetničkim projektima predstavlja od početka svog djelovanja – Dioniz, Glazbos, Lutkokaz, InterVox, Dani Julija Knifera, Jarčevac i mnogi drugi – neki od njih su nacionalnog, a neki međunarodnog karaktera.

Iznimna uspješnost koju bilježe obje Akademije ogleda se i u izvedbama koje su izvedene na koncertu. U sklopu raznovrsnog programa, posjetitelji su imali mogućnosti uživati i u skladbi izbornika programa glazbene sezone 2018./2019., profesora Davora Bobića: Concertinato za tamburu i klavir.

Skip to content