KAZALIŠNI MARATON 2021.

Objavljeno: 08.03.2021

U Kulturnom centru Osijek 8. ožujka 2021. u 10 sati održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljen program Kazališnog maratona 2021., a održat će se od 12. do 14. ožujka 2021.

Kazališni maraton je kulturna manifestacija koju je Grad Osijek pokrenuo prije tri godine s ciljem obogaćivanja kulturnog života grada, a u kojoj se igraju predstave osječkih i gostujućih kazališta te kazališnih skupina iz zemlje i inozemstva. Program je koncepcijski osmišljen, sadrži inovativnost, originalnost, kvalitetu i kulturnu raznolikost dramskog programa, ove godine s posebnim naglaskom na komedije te predstave za djecu.

Kroz cijeli program posjetitelji će imati mogućnosti pogledati 18 predstava na tri lokacije (Hrvatsko narodno kazalištu u Osijeku, Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku i Kulturni centar Osijek).

Osim osječkih kulturnih snaga, Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, svoj izniman doprinos u programu dat će i gostujuća kazališta iz Zagreba, Varaždina i Rijeke: Teatar Kerekesh, Kazalište Moruzgva, Teatrin Grdelin, Kazališna grupa Lectirum, Umjetnička organizacija Gllugl, B Glad Produkcija i Gradsko kazalište lutaka Rijeka.

Želja je organizatora da ova manifestacija postane kulturni simbol grada Osijeka i pozicionira naš grad u europski kontekst.

Cijene ulaznica:

  • za predstave u izvedbi Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku iznose 10,00 kn,
  • predstave za djecu 15,00 kn,
  • a predstave za odrasle 30,00 kn.

Prodaja ulaznica započinje od ponedjeljka 8. ožujka 2021. na sljedećim prodajnim mjestima:

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku (za predstave koje se igraju u DKBMO)

Trg bana Josipa Jelačića 19

+385 31 50 14 85

marketing@djecje-kazaliste.hr

 

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku (za predstave koje se igraju u HNK)

Županijska 9

+385 31 22 07 49

blagajna@hnk-osijek.hr

 

Kulturni centar Osijek (za predstave koje se igraju u KCO)

Ulica kneza Trpimira 2/A

+385 31 65 83 60

info@kulturni-centar.hr

 

Predstava HNK u Osijeku „Udovice“, planirana za petak 12. ožujka, otkazana je iz epidemioloških razloga.

 

Preuzmite letak

Skip to content