Irska veleposlanica u posjetu Gradu

Objavljeno: 21.02.2017

NJ.E. Olive Hempenstall, veleposlanice Irske u RH boravila je danas u nastupnom posjetu Gradu Osijeku.

Nema aktualnije gošće od Vas, poručio je gradonačelnik zaželjevši NJ.E. dobrodošlicu u naš grad. Naravno da je tema o kojoj se najviše razgovaralo tijekom ovog susreta bilo iseljavanje mladih u potrazi za boljim životom upravo u Irsku, kao jednu od destinacija koju najčešće biraju. Često su razlozi njihovom odlasku veće plaće i mogućnost razvijanja karijere, čak i češće nego potraga za poslom jer ga u svom gradu ili državi ne mogu naći. Veleposlanica je svjesna ove situacije, no napominje kako se ni Irska nije u potpunosti oporavila od gospodarske krize koja je zahvatila europske zemlje, no ipak izašla je iz najgoreg razdoblja i ide uzlaznom putanjom.

Gradonačelnik je veleposlanici uputio molbu za posredovanjem prema irskim gospodarstvenicima koji bi imali interesa ulagati u Osijek, posebice onima koji već zapošljavaju mlade Osječane i koji su zadovoljni njihovim radom, kako bi nam pomogli vratiti ih kući.

Izrazio je i želju za uspostavom bliskijih odnosa s jednim od irskih gradova, koji bi postao Gradom prijateljem našeg grada i tako izgraditi mostove kojima bi mladi lakše prelazili u oba smjera.

Irska veleposlanica rado je prihvatila ove prijedloge obećavši intenzivnije posvetiti se ovim pitanjima u predstojećem razdoblju.

Skip to content