Grad Osijek pozvao građane na prezentaciju Programa društveno poticane stanogradnje (POS)

Objavljeno: 05.07.2019

Koncem lipnja u Gradskoj upravi održana je konferencija za novinare na kojoj su osječka dogradonačelnica Žana Gamoš i direktor APN-a Slavko Čukelj predstavili Program društveno poticane stanogradnje (POS) u Osijeku koji će građanima omogućiti povoljno rješavanje stambenoga pitanja. Program društveno poticane stanogradnje provodi se izgradnjom stambenih zgrada i omogućavanjem prodaje stanova uz obročnu otplatu po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate.

– Program je pokrenut kako bi se građanima pomoglo u rješavanju primarnoga životnog pitanja po iznimno povoljnim uvjetima, uz istovremeno jamstvo kvalitete i poštovanja dogovorenoga roka. Pogodnosti se ponajprije odnose na kreditnu liniju i cijenu kvadratnoga metra stana – istakla je tada zamjenica gradonačelnika Osijeka.

Naime, kupovinom stana putem POS-a ostvaruju se sljedeće pogodnosti: rok otplate kredita od 30 godina uz 1 godinu počeka, bez jamaca; maksimalna cijena korisne površine stana iznosi 1.206,06 €/m², a prosječna godišnja kamatna stopa manja je od 3% godišnje.

S obzirom na to da je prvi korak u realizaciji projekta utvrđivanje interesa Osječanki i Osječana kroz anketiranje koje će trajati do sredine srpnja, osječka dogradonačelnica još tada je pozvala sugrađane zainteresirane za rješavanje stambenoga pitanja po uvjetima povoljnijih od tržišnih, da ispune anketu koja se nalazi na stranicama Grada Osijeka te u osječkim gradskim četvrtima i mjesnim odborima.

– Iznimno nam je važno da građani ispune anketni upitnik jer ćemo nakon obrade podataka odlučiti o lokaciji izgradnje, infrastrukturi i ostalim značajnim detaljima – naglasila je.

Danas se Gamoš uime Grada Osijeka iznova obratila sugrađanima, no ovoga puta kako bi ih pozvala na prezentaciju Programa POS u Osijeku koja će se održati u utorak – 9. srpnja 2019. – u 11 sati na adresi Gradska četvrt Gornji grad, Trg Lava Mirskog 1. Uz sudjelovanje predstavnika Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), u sklopu prezentacije predstavit će se uvjeti, načini, mjerila i mogućnosti kreditiranja, kao i prednosti koje donosi kupnja stana prema ovome programu.

Inače, POS provodi Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) sukladno Zakonu o društveno poticanoj stanogradnji, stoga se detaljnije informacije o provedbi POS-a mogu pronaći i na mrežnim stranicama APN-a.

Skip to content