Dioniz 2017. – Igrom protiv nasilja

Objavljeno: 28.03.2017

10. međunarodni festival kazališnih akademija

Umjetnička akademija u Osijeku u suradnji s Gradom Đakovom organizira deseti po redu Međunarodni festival kazališnih akademija pod nazivom Dioniz festival 2017., koji će se održati u vremenu od 13. do 19. ožujka 2017., te je podijeljen na dva dijela: osječki dio programa (od 13. do 15. 3.) i đakovački (od 15. do 19. 3.).

Uz prepoznatljivi edukativni karakter festivala temeljen na razmjeni iskustava, znanja i vještina pedagoga i studenata iz područja kazališnih umjetnosti, kao i na predstavljanju studentskih ispitnih produkcija i predstava, ovogodišnji Dioniz ima posebne ciljeve, a to je u prvom redu kazališnom igrom potaknuti potrebu za razvijanjem kulture dijaloga, otvorenosti u kontaktima i tolerancije, upozoriti na pogubnost nasilja među djecom i nad djecom, nad ženama i nad slabijima te pokazati, kako kazalište uz estetsku ima i opravdanu društvenu i odgojnu funkciju.

Uz studente i profesore osječke akademije, na Dionizu 2017. sudjelovat će i gosti dramskih akademija iz Bilbaoa (Španjolska), Cluja (Rumunjska), Leedsa (V. Britanija), Linza (Austrija), Newcastlea (V. Britanija), Praga (Češka republika), Princetona (SAD), Sarajeva (Bosna i Hercegovina), Sibiua (Rumunjska), Splita (Hrvatska), Ulma (Njemačka), Zagreba (Hrvatska) i Beograda (Srbija).

Skip to content