Objavljeno: 03.09.2019

Slavski kolač i koljivo osvetio je protojerej Aleksandar Đuranović, koji je u svom obraćanju nazočnima naglasio želju za mirom i zajedništvom među žiteljima grada Osijeka.
Prisutne je pozdravila predsjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Osijeka, Danijela Jovčić, zahvalivši se predstavnicima Grada Osijeka na nesebičnoj pomoći u radu i odličnoj suradnji, uz nadu da će se ista nastaviti i tijekom ovog mandata.
Jovčić je predstavila tradicionalnu „Gospojinsku razglednicu“ s motivom kuće Kragujević, koja je sagrađena u 18.stoljeću. To je najstarija je kuća u Donjem gradu i u njoj je rođen episkop Stefan Kragujević.
Uz članove Vijeća proslavi su nazočili Konzulica Republike Srbije u Vukovaru Ljudmila Ostojić, Nebojša Dmitrović, izaslanik zamjenika gradonačelnika gospodina Piližote, viša savjetnica u Uredu grada Osijeka gđa. Vlatka Kalafatić, predstavnici Vijeća srpske nacionalne manjine županije Osječko baranjske i Vukovarsko srijemske, Zajedničkog vijeća općina Vukovar, predstavnici makedonske, mađarske i židovske zajednice u Osijeku.
( Autorica teksta: Danijela Jovčić)

Skip to content