Objavljeno: 12.10.2018

U prostorijama Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina grada Osijeka, Kišpatićeva 7, svečano je obilježen 11. listopada, državni praznik u Makedoniji, Dan antifašističkog ustanka makedonskog naroda. Toga dana je partizanski odred Prilepa izvršio napad na bugarsku policijsku postaju i zatvor, čime je proglašen početak ustanka makedonskog naroda protiv fašističkog okupatora.
Danas je državna nagrada ” 11. listopad” najveće priznanje za životno djelo u području znanosti, umjetnosti, gospodarstva i drugih djelatnosti od javnog interesa. Ove godine je nagradu dobio pisac i novinar Risto Lazarov, koji je bio i gost na manifestaciji ” Dani braće Miladinov” 2009. godine u Osijeku i Đakovu.
Nakon prigodnog programa i pozdravnih riječi ( Nebojša Dmitrović, predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, u ime Grada Osijeka) nastavljeno je druženje uz makedonske kulinarske specijalitete. Programu su nazočili i predstavnici Vijeća mađarske, srpske i bošnjačke nacionalne manjine, te predstavnik crnogorske nacionalne manjine.

Skip to content