Znanstveni skup o bolestima bubrega održava se u Osijeku

Objavljeno: 06.05.2022

Oko 170 sudionika iz desetak zemalja sudjeluje ovog vikenda na 7. nefrološkim danima u Osijeku. Ovo je međunarodni znanstveni skup koji okuplja vrhunske stručnjake iz područja nefrologije, rekao je u uvodu predsjednik kongresa prof. dr. sc. Jerko Barbić. Ovaj znanstveni skup osobno su podržali predstavnici Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin i župan Ivan Anušić.
Grad Osijek podržao je održavanje ovog simpozija koji je po svom značaju s obzirom na broj sudionika te znanje i iskustvo predavača, jedan od najvažnijih u 2022. godini.
Osobito mi je drago da je u sve ovo uključen KBC Osijek, da se u Osijeku održavaju znanstveni skupovi i da se nakon pandemijskih godina u Osijek ponovno vraćaju kongresi po čemu smo bili dobro poznati, rekao je Vulin.
Župan Anušić je naglasio da se ovakvim radom Kliničkog bolničkog centra Osijek, Sveučilišta i Medicinskog fakulteta Osijek stvaraju preduvjeti za razvoj zdravstvenog sustava istočne Hrvatske, a čemu će pridonijeti projekti izgradnje novog KBC-a te Objedinjeni hitni bolnički prijem koji se upravo završava.

Skip to content