Znanost i umjetnost kao poveznica partnerskih škola

Objavljeno: 10.10.2019

OŠ Jagode Truhelke je jedna od tri najstarije škole u Osijeku, a od 2011. uspješno sudjeluje u nekoliko EU projekata. Tijekom ove i sljedeće godine škola sudjeluje u projektu razmjene iskustava dobre prakse s pet škola iz Europske unije te je tako od 7. do 10. listopada OŠ Jagode Truhelke domaćin učiteljima, stručnim suradnicima i ravnateljima partnerskih škola iz Grčke, Italije, Španjolske i Belgije koja je ujedno i nositelj projekta. Goste iz europskih škola pozdravio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

-Osnovna škola Jagode Truhelke prvi je projekt 2011. ostvarila sa školom iz Budimpešte, a ova dugogodišnja suradnja nastavit će se i tijekom sljedeće godine. Riječ je o razmjeni dobrih iskustava iz osnovnih škola iz zemalja Europske unije, a tema te pozitivne prakse u školama je STEAM. Projekt je to iz programa Erasmus+, a odnosi se na sva područja kao spoj matematike, znanosti, inženjerstva i umjetnosti. – rekao je zamjenik gradonačelnika.

Program suradnje sadrži posjete školama, zajedničke kreativne aktivnosti učenika na internetu i u radionicama, realizaciju projektnih zadataka, upoznavanje kulture, povijesti i osobitosti sustava u kojima škole djeluju, a geslo projekta je: STEAM – spoj znanosti i umjetnosti.

-Projekt se odnosi na STEAM područje odnosno matematiku, tehnologiju, znanost, inženjerstvo, ali i umjetnost, gdje razmjenom naših iskustava i primjera dobre prakse gostiju, nastavljamo projekt kako bismo dobili konkretne rezultate primjenjive u našim školama. – kazao je Boris Piližota.

Tijekom boravka u Osijeku, partnerske škole sudjelovat će između ostaloga, u radionicama o robotici, kulturnoj baštini te Zelenoj kemiji, a zajednička poveznica im je STEAM područje – znanost, tehnologija, inženjerstvo, matematika i – umjetnost.

Skip to content