Osječki gradonačelnik Radić na Valentinovo darivao 79 bračnih parova koji slave zlatni pir

Objavljeno: 14.02.2023

Na poziv osječkog gradonačelnika Ivana Radića u utorak se, na Valentinovo, u dvorani Bells u Osijeku okupilo 79 parova koji obilježavaju 50 godina braka.

Tradicionalna je to svečanost koju Grad Osijek od 1995. godine organizira radi prigodnog obilježavanja zlatnoga pira, a ove su godine na ručak pozvani i prošlogodišnji parovi kojima je isplaćena novčana nagrada, ali zbog epidemiološke situacije za njih nije bio organiziran svečani prijam.

Čestitajući im Valentinovo i 50 godina braka, gradonačelnik Radić poručio je kako je pola stoljeća zajedničkoga života vrijedno divljenja i poštovanja, a mnogi su parovi rado podijelili tajnu uspješnog i dugovječnog braka, ističući ljubav, razumijevanje, toleranciju, strpljenje, opraštanje i sreću kao važne sastojke. Brojni su i rado zaplesali uz vječne hitove koje je izvodio Trend Acoustic Band.

Svaki par dobio je novčani dar od 70 eura, a gradonačelnik je damama uručio i ruže. Bila je to prigoda da im zaželi još puno ljubavi, ali i zahvali za sve što su učinili za grad Osijek, a podsjetio je i na različite mjere i programe koje Grad provodi s ciljem poboljšanja kvalitete života osječkih umirovljenika.

– Govorimo o mjerama koje obuhvaćaju sufinanciranje javnoga prijevoza, financiranje umirovljeničkih udruga, dnevnih boravaka za umirovljenike, te različite financijske potpore. U proračunu ove godine osigurali smo i 27.000 eura za projekte i programe udruga umirovljenika, s naglaskom na programe u dnevnim boravcima – rekao je gradonačelnik Radić, ističući tri osječka dnevna boravka u kojima starije osobe mogu kvalitetno provoditi vrijeme, družiti se, imati edukacije i druge aktivnosti.

– Za prostore u kojima se organiziraju aktivnosti dnevnih boravaka Grad Osijek snosi troškove najma i režija tijekom cijele godine. Za mjesečni dodatak umirovljenicima s malim mirovinama u proračunu je osigurano 40.000 eura, dok je za uskrsnice i božićnice osigurano 400.000 eura. Tu su još druge aktivnosti poput organizacije umirovljeničke Nove godine, obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba, kao i redoviti plesnjaci i druženja u gradskim četvrtima i mjesnim odborima – dodao je gradonačelnik.

Za organizaciju zlatnoga jubileja u gradskome proračunu osigurano je oko 11.000 eura.

Skip to content