Zimska služba Unikoma spremno dočekuje prve snježne izazove

Objavljeno: 15.11.2016

Za vrijeme trajanja zimskih uvjeta, Grad Osijek na svom području financira održavanje, a Unikom d.o.o. izvodi radove na 195 km, od ukupno 340 km, nerazvrstanih cesta na području grada Osijeka, kao i 14 objekata (nadvožnjaka i podvožnjaka) i 103 parkirališta za invalide.

Program radova planiran je u skladu s kapacitetima kojima raspolaže „Unikom“ i sredstvima kojima to Grad Osijek može financirati, no važno je napomenuti kako je Program sačinjen čak i u višem standardu nego što to propisuje Pravilnik o održavanju cesta, za kategoriju nerazvrstanih cesta.

Trajanje zimskih uvjeta, sukladno ovom pravilniku započinje 15. studenoga 2016. i završava 15. travnja 2017., a iznimno zimski uvjeti, ukoliko to nalažu vremenske prilike, mogu započeti ranije i trajati duže od utvrđenog vremena.

Za održavanje cesta I. prioriteta na raspolaganju je 13- ak vozila – kamiona s ralicom i posipačem soli, koji su danas bili izloženi na Trgu Sv. Trojstva, time pokazujući spremnost službe za zimske izazove tijekom nadolazeće sezone. Unikomova vozila zimske službe danas je “pregledao” i gradonačelnik Ivan Vrkić zajedno sa zamjenikom Denisom Ambrušem i direktorom Davorom Vićem.

Skip to content